Mask i Tviter na sudu? Kompanija planira tužbu: Sigurno dobijamo

09.07.2022

09:18

0

Autor: M.P.

Najbogatiji čovek na svetu odustao je od kupovine Tvitera nakon što je kompanija višestruko prekršila pojedine odredbe ugovora

Mask i Tviter na sudu? Kompanija planira tužbu: Sigurno dobijamo
mask-tviter - Copyright Profimedia

Multimilijarder Ilon Mask odustao je od kupovine Tvitera, zbog kako je naveo, višestrukog kršenja pojedinih odredbi ugovora.

Podsetimo, najbogatiji čovek na svetu potpisao je sporazum o kupovini Tvitera u aprilu, ali je juče saopštio da ipak neće postati većinski vlasnik.

Mask je trebalo da iskešira 44 milijarde dolara, ali nakon odluke da ipak ne kupi mrežu, preti mu odlazak na sud.

Naime, kolale su se priče da je pitanje da li će odbor Tvitera prihvatiti odštetu od milijardu dolara ili će poravnanje potražiti na sudu, a sada je stigla i potvrda iz kompanije:

- Poštovani, obavešteni smo da Ilon Mask odustaje od kupovine Tvitera.

Tviter je spreman za finalizaciju ugovora po ceni i uslovima dogovorenim sa gospodinom Maskom i planira da pokrene sudski postupak kako bi se sporazum o spajanju sproveo do kraja. Uvereni smo da ćemo pobediti na sudu u Delaveru.

S obzirom da ovo postaje pravno pitanje, trebalo bi da se uzdržite od tvitovanja ili davanja bilo kakvih izjava povodom novonastale situacije. Nastavićemo da delimo informacije kada budemo u mogućnosti, ali imajte na umu da smo veoma ograničeni u pogledu onoga što možemo da delimo.

U ovim teškim vremenima cenimo vaše strpljenje i stalnu posvećenost poslu koji obavljate - stoji u saopštenju koje je Tviter poslao svojim zaposlenima.

 

Predsednik kompanije Bret Tejlod ubrzo se obratio javnosti i na svom profilu sa sličnim saopštenjem.

Inače, Mask je odustao od kupovine jer Tviter nije mogao da pruži podatke o broju botova i lažnih naloga na mreži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike