"Saveznički" plan Amerike - baca Ukrajinu u ponor: Poverovali u "bratsku pomoć" Vašingtona, a dug će otplaćivati decenijama!

03.07.2022

10:14

0

Toliko o savezničkoj ideologiji i propagandi koja se servira ukrajinskom narodu koji je potpuno poverovao u priče servirane iz Vašingtona, a prenete preko Starog kontinenta

"Saveznički" plan Amerike - baca Ukrajinu u ponor: Poverovali u "bratsku pomoć" Vašingtona, a dug će otplaćivati decenijama!
Ukrajina dolari - Copyright Profimedia Pixabay AP/Susan Walsh/Aaron Chown

Od kako je počela specijalna operacija Rusije u Ukrajini, nakon antiruskih sankcija sa svih strana, Zapad šalje pomoć Zelenskom, pre svega Amerika.

Vojna pomoć se sada procenjuje na više desetina milijardi dolara, a nije tajna da će se nastaviti u mesecima pred nama.

To je nedavno zaključeno na sastanku čelnika grupe G7, uz akcenat na stavu "da će to raditi dokle god je potrebno".

SAD su do sad poslali 40 milijardi dolara, ali to nije pomoć na koju se misli kada se objašnjava "običnom" čoveku, već o delu Zakona o zajmu i najmu.

On je bio dosad aktiviran samo za vreme Drugog svetskog rata, kada je Amerika u više od 30 savezničkih zemalja slala oružje i opremu.

AP Photo/Susan Walsh
 

Dakle, "besplatna" pomoć Ukrajini je daleko od toga, kao i u slučaju pomenute "bratske pomoći" iz četrdesetih godina prošlog veka.

Vašington je nakon rata tražio da se deo sačuvane vojne opreme vrati, a ostatak plati i to ne nužno u novcu, već u naturi.

Prevedeno, znači da je od saveznika tražila da koristi vojne baze, pa tako danas imamo širok spektar mešanja Amerike u svačija pitanja.

Amerikanci "najbliskijoj zemlji" udarili kamatu!

Koliko je to bio efikasan potez za Ameriku i nikog drugog i koliko se savezništvo gleda kroz potpuno drugačiju prizmu, svedoči primer da je Velika Britanija kao najbliža država SAD, poslednju ratu od Drugog svetskog rata isplatila 2006. godine!

Profimedia
 

Takođe, morala je da ispoštuje kamatu od dva odsto.

Sa druge strane, SSSR kroz decenije nije uspeo da otplati dug prema Amerikancima, ali je to preuzela Rusija na čelu sa Vladimirom Putinom i iste godine zaključila dugovanja.

Danas se Ukrajina nalazi u istom, podređenom položaju.

Ukrajina će plaćati svoj dug najmanje 50 godina

Kada bi se sukobi na prostoru te države danas završili, Kijev bi uz uslove otplate poslednju ratu isplatio tek 2077. godine!

Toliko o savezničkoj ideologiji i propagandi koja se servira ukrajinskom narodu koji je potpuno poverovao u priče servirane iz Vašingtona, a prenete preko Starog kontinenta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike