Lavrov upozorava: Evropska unija i NATO prave "koaliciju za borbu za rat sa Rusijom"

24.06.2022

13:22

0

Rusija ima malo iluzija da će se "sadašnji Rusofobični naboj Evropske unije nekako raspršiti ili promeniti u dogledno vreme"

Lavrov upozorava: Evropska unija i NATO prave "koaliciju za borbu za rat sa Rusijom"
Kirill Kudryavtsev/Pool Photo via AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Evropska unija i NATO prave "koaliciju za borbu za rat sa Rusijom".

- Naravno, mi ćemo realno sagledati ponašanje Evropske unije i pratiti stvarne korake koje ona preduzima i kako se zemlje kandidati pridržavaju ovih uslova ili ipak pokušavaju da pokažu svoju nezavisnost - rekao je Lavrov.

On je dodao da Rusija ima malo iluzija da će se "sadašnji Rusofobični naboj Evropske unije nekako raspršiti ili promeniti u dogledno vreme", pa i dugoročno.

- Ali to je put koji su Evropljani izabrali - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Prinstcreen Sputnik
 

- Ovo je put koji, nažalost, podseća na ono kada je počeo Drugi svetski rat, jer je Hitler okupio značajan deo, ako ne i veliki deo evropskih zemalja pod svojim barjacima za rat protiv Sovjetskog Saveza. I sada, uključujući i Evropsku uniju, zajedno sa NATO-om, okuplja se već moderna koalicija za vođenje, u velikoj meri, rata sa Ruskom Federacijom. Mi ćemo to sve pažljivo sagledati - naglasio je ruski ministar.

On je naglasio da će Rusija budno pratiti i Ukrajinu i Moldaviju nakon odluke da se tim zemljama dodeli status kandidata.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti