Ukrajinski dron izazvao požar u ruskoj rafineriji nafte? Sjurio se na postrojenje, vatra munjevito zahvatila objekat (VIDEO)

22.06.2022

09:26

0

Tip letelice je teško utvrditi zbog snimka niskog kvaliteta

Ukrajinski dron izazvao požar u ruskoj rafineriji nafte? Sjurio se na postrojenje, vatra munjevito zahvatila objekat (VIDEO)
požar u rafineriji - Copyright Printscreen Youtube/Блокнот Rostov

Požar je izbio u sredu u rafineriji nafte u južnoj ruskoj oblasti Rostov nakon što je na jedno postrojenje, kako piše RT, pao ukrajinski dron.

Požar je izbio u rafineriji nafte Novošahtinski, zahvatio je površinu od oko 50 kvadratnih metara i brzo je ugašen, saopštile su službe za vanredne situacije. Kako se dodaje, povređenih i poginulih nije bilo.

Uzrok požara nije zvanično objavljen, ali nepotvrđeni snimci sugerišu da ga je izazvao dron koji se srušio na objekat.

Kratak snimak postavljen na društvene mreže snimio je bespilotnu letelicu kako se približava rafineriji i pada na nju punom brzinom.

Udar je doveo do velike eksplozije, a požar je ubrzo zatim izbio.

Kvalitet snimka je nizak, pa je teško potvrditi tip letelice.

Rafinerija se nalazi na oko 10 kilometara od granice sa Luganskom Narodnom Republikom.

Ukrajinska vojska je izvela brojne napade na jugu Rusije, uglavnom u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini krajem februara.

Udari, koji su infrastrukturu, uključujući naftna postrojenja, kao i na stambena područja, doveli su do razaranja, povreda i nekoliko smrtnih slučajeva civila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike