Načelnik Generalštaba britanske vojske: Potrebno stvoriti armiju koja može da pobedi Rusiju

19.06.2022

13:47

0

Autor: 24sedam

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, kao i da su sankcije zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji

Načelnik Generalštaba britanske vojske: Potrebno stvoriti armiju koja može da pobedi Rusiju
Ruska vojska - Copyright AP Photo/Dmitry Lovetsky

Potrebno je stvoriti armiju koja može da pobedi Rusiju, izjavio je novi načelnik Generalštaba britanske vojske Patrik Sanders.


- Postoji hitna potreba da se izgradi vojska koja može da se bori zajedno sa našim saveznicima i da pobedi Rusiju u borbi - rekao je general Sanders obraćajući se vojnicima, prenosi „Independent“.

Takođe je napomenuo da njegova generacija treba da pripremi vojsku da se „ponovo bori u Evropi“, „jer je invazija Rusije na Ukrajinu dovela do nove ere nesigurnosti“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, kao i da su sankcije zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via A
 

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik zemlje Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku  operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je izjavio da je cilj operacije „zaštita ljudi kvojneoji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike