Policija brutalno pretukla grupu muslimana, jedan poslanik ih je čak hvalio (VIDEO)

17.06.2022

14:04

0

Veliki neredi širom Indije

Policija brutalno pretukla grupu muslimana, jedan poslanik ih je čak hvalio (VIDEO)
indija-nasilje - Copyright Twitter/Dr.Pallavi Patel

Snimak koji prikazuje kako indijska policija prebija grupu muslimana u pritvoru, proširio se internetom nakon što ga je podelio jedan poslanik vladajuće partije hvaleći njihove poteze.

Za sada, nije pokrenuta nikakva istraga protiv policajaca, a porodice pretučenih muškaraca kažu da su oni nedužni i da moraju biti oslobođeni.

- Ovo je moj brat, mnogo ga tuku, toliko je vrištao - rekla je Indijka Zena koja je plakala dok je gledala snimak na mobilnom telefonu.

Pritvorenike su tukli štapovima i šipkama, a optužuju se da su bili umešani u nerede, podsticanje nasilja i ugrožavanje života javnih službenika.

Hiljade su demonstrirale kod džamije u Saharanpuru nakon molitvi, pridružujući se protestima zbog uvreda na račun proroka Muhameda koje je izrekkla portparolka vladajuće partije BJP.

To nisu jedini nemiri koji ovih dana potresaju Indiju.

Jedan demonstrant ubijen je danas na jugu Indije tokom sukoba sa policijom, na protestu zbog novog sistema regrutovanja vojske.

Zvaničnik je naveo, pod uslovom anonimnosti, da je telo ubijenog demonstranta u gradu Sekunderabadu prebačeno u bolnicu na obdukciju.

AP Photo/Altaf Qadri
 

Demonstranti u Indiji gađali su danas policiju kamenjem i palili železničke vagone protestujući zbog novog procesa regrutovanja u vojsku, koji traje već drugi dan, saopštila je policija.

Vlada premijera Narendre Modija najavila je ove nedelje promenu za proces regrutacije u oružanim snagama od 1,38 miliona vojnika, sa ciljem da dovede više ljudi na period od po četiri godine i time smanji prosečnu starost pripadnika.

Danas je takođe najavljeno jednokratno produženje maksimalne starosne granice za ulazak u sistem, na 23 godine tokom 2022. godine, jer je zapošljavanje bilo zamrznuto od 2020, uglavnom zbog pandemije kovida 19.

Opozicione partije i pojedini funkcioneri Modijeve vladajuće stranke tvrde da će promena sistema dovesti do još veće nezaposlenosti.

Mnogi potencijalni regruti su se pobunili zbog ove reforme, uz obrazloženje da bi trebalo da im se dozvoli da služe duže od četiri godine.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike