Gluvonemi dečak već danima zarobljen u bunaru: Spasioci rade punom parom, a oko njih samo izviru škorpije i zmije (VIDEO)

14.06.2022

10:26

0

Autor: N. Pavlović

Indijski zvaničnici su ipak vrlo optimistični

Gluvonemi dečak već danima zarobljen u bunaru: Spasioci rade punom parom, a oko njih samo izviru škorpije i zmije (VIDEO)
raul-bunar - Copyright Twitter/RASHMI DROLIA

Već pet dana indijske vlasti pokušavaju da izvuku gluvonemog dečaka Raula Sahua (11) koji je upao u napušteni bunar dubok 18 metara, u saveznoj državi Čatisgarh.

Spasilačka operacija traje već 80 sati, ali se nadležni nadaju da će uspeti da izvuku mališana.

Na licu mesta se nalazi oko 150 zvaničnika. Kako su naveli, dečakovo "stanje je bolje". Međutim, on ne može ništa da čuje niti da govori, ali mu se ubacuje kiseonik preko jedne cevi.

Raul je upao u bunar dok se igrao u dvorištu svoje kuće, a više od 500 spasilaca iz različitih službi već od petka radi na njegovom spasavanju.

Bupeš Bagel, jedan od lokalnih čelnika, rekao je da će spasavanje još potrajati jer kamenje predstavlja veliku prepreku. 

Na terenu su i velike mašine poput kranova, a potragu otežavaju i loše vreme kao i veliki broj škorpija i zmija otrovnica koje se nalaze u ovom području.

Podsetimo, početkom februara čitav svet je pratio izvlačenje dečaka Rajana Avrama (5) iz bunara, dubokog 32 metra, u Maroku. 

Akcija spasavanja dečaka trajala je gotovo pet dana, da bi samo pola sata nakon što je izvučen iz bunara, stigla vest da je preminuo.

Mališan je sahranjen u Maroku, u blizini svog rodnog sela, a prethodno je njegovo telo dopremljeno helikopterom, a potom i uz policijsku pratnju odneto do groblja. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike