Muškarca raznela mina u Odesi dok se kupao u moru: Stravičan prizor videla njegova porodica (VIDEO)

14.06.2022

09:01

0

Autor: N. Pavlović

Plivanje u ovoj oblasti je zabranjeno

Muškarca raznela mina u Odesi dok se kupao u moru: Stravičan prizor videla njegova porodica (VIDEO)
odesa1 - Copyright Profimedia

Jedan muškarac (50) je poginuo na plaži u Odesi kada ga je raznela mina.

Na snimku regionalne policije Odese vidi se iznenadna eksplozija samo nekoliko metara od obale. Delovi tela nesrećnog čoveka su se razleteli po plaži, naočigled njegove žene, sina i prijatelja.

Iako se tačan uzrok još utvrđuje, plivanje u ovoj oblasti je zabranjeno zbog mina koje su postavljene usled ukrajinskog sukoba.

Kako se navodi, muškarac je plivao kada je stradao, a njegov prijatelj je nepovređen izašao iz vode.

Podsetimo, Rusija i Ukrajina jedne druge optužuju za postavljanje mina, a čitava situacija je otežala i izvoz žitarica iz crnomorskih luka.

Nedavno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da brodovi koji prevoze žito mogu da napuste ukrajinske luke u Crnom moru preko humanitarnih koridora i da je Rusija spremna da garantuje njihovu bezbednost.

Ruski zvaničnici su više puta napomenuli kako ukrajinska strana mora da ukloni mine kako bi se nastavio neometan prolaz brodova, a u međuvremnu je i Francuska ponudula pomoć.

- Spremni smo da učestvujemo u operaciji koja bi nam omogućila da potpuno bezbedno vratimo pristup luci Odesa, kako bi tamo bilo moguće slati brodove, uprkos činjenici da je tu miniran morski prostor - izjavio je izvor iz administracije francuskog predsednika.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike