Ruski bezbednjak otkriva: Kijev prihvata opasne ciljeve Poljske u Ukrajini

09.06.2022

19:42

0

Autor: 24sedam

Prema podacima koje na raspolaganju ima SBR, u Poljskoj se, uz saglasnost Kijeva, uspostavlja rezervni centar za obradu podataka državne poreske službe Ukrajine

Ruski bezbednjak otkriva: Kijev prihvata opasne ciljeve Poljske u Ukrajini
Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Kijevska hunta se već složila sa poljskom aneksijom Ukrajine, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

- Država nije privatna kompanija i u konkretnom slučaju vidimo da se kijevska hunta već složila sa poljskom aneksijom Ukrajine i dobrovoljno joj predaje državni suverenitet - navodi Nariškin u saopštenju.

Prema podacima koje na raspolaganju ima SBR, u Poljskoj se, uz saglasnost Kijeva, uspostavlja rezervni centar za obradu podataka državne poreske službe Ukrajine.

- Varšava intenzivno podstiče režim Zelenskog da joj defakto preda kontrolu nad najvažnijim državnim funkcijama i ustanovama. Uz saglasnost Kijeva Poljaci u ovom trenutku uspostavljaju rezervni centar za obradu podataka Državne poreske službe Ukrajine, pri čemu je ukrajinskom rukovodstvu predočeno da će to, navodno, podići efikasnost rada te službe - navodi se u saopštenju.

Takođe se ukazuje da se u Poljskoj oslanjaju na kompaniju SILTEC kada je reč o tehničkoj opremi za taj centar, pri čemu tehničku podršku to kompaniji pružaju američki giganti – „Del“, „Aj-Bi-Em“,„Cisko“.Pixabay


Kako se navodi, Kijev svesno otkriva SAD i Poljskoj podatke od državne važnosti, uključujući podatke poreskih obveznika i stvarno finansijsko stanje države.

 - U poslovanju takav ‘ugovor’ bi mogao da se podvede pod kategoriju stapanja i preuzimanja - navode u SVR.

 

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti