Slučajnost? Moskva trgu ispred američke ambasade daje naziv po Donjeckoj Narodnoj Republici!

09.06.2022

11:16

0

Svoje mišljenje o ovome u anketi na zvaničnom sajtu grada izrazilo je ukupno 278.684 ljudi

Slučajnost? Moskva trgu ispred američke ambasade daje naziv po Donjeckoj Narodnoj Republici!
Moskva - Copyright Profimedia

Moskovljani su glasali da teritoriji ispred američke ambasade u Moskvi daju ime po Donjeckoj Narodnoj Republici. Kasnije će grad takođe izabrati trg ili ulicu koja će dobiti ime u čast Luganske Narodne Republike, saopštila je veb-stranica gradonačelnika i vlade grada u sredu, prenosi TASS.

- Moskovljani su izabrali ime za trg u okrugu Presnenski. Najveći broj glasova, 44,69 odsto, dat je za Trg Donjecke Narodne Republike. Prema uslovima ankete, biće predloženo da drugi trg ili ulica dobiju ime Luganske Narodne Republike - navodi se u objavi.

U njoj se precizira da se još neimenovana teritorija nalazi na raskrsnici Konjuškovske ulice i Ulice Boljšog Devjatinskog. U glasanju su učestvovali registrovani korisnici projekta sa važećim nalogom na sajtu mos.ru. Svoje mišljenje izrazilo je ukupno 278.684 ljudi.

Drugo po popularnosti bilo je ime Trg branilaca Donbasa (31,54 odsto). Varijanta Trg heroja Rusije Vladimira Žoge imala je 8,33 odsto glasova, dok je 15,44 korisnika prepustilo pravo odlučivanja stručnijima.

Ranije je Moskovska gradska duma predložila obeležavanje dana sećanja na branioce Donbasa na mapi grada. Moskovska vlada je dobila dosta poruka od stanovnika grada sa predlozima za buduće ime, nakon čega je odlučeno da se to pitanje stavi na glasanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike