Relevantne strukture već "zvone na uzbunu": Deo oružja iz Ukrajine prošvercovan u Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i na takozvano Kosovo!

08.06.2022

21:05

0

"Oni veruju da je ovo karta u jednom pravcu, veruju da se sada oslobađaju zastarelog oružja"

Relevantne strukture već "zvone na uzbunu": Deo oružja iz Ukrajine  prošvercovan u Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i na takozvano Kosovo!
Marija Zaharova - Copyright Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP, File

Zapadne države ignorišu činjenicu da će pošiljke oružja namenjene Ukrajini sigurno dovesti do širenja crnog tržišta oružja u Zapadnoj Evropi, a deo oružja iz Ukrajine već je prošvercovan u Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i na tzv. Kosovo, upozorila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Oni veruju da je ovo karta u jednom pravcu, veruju da se sada oslobađaju zastarelog oružja koje otpremaju u Ukrajinu ili u treće zemlje. Međutim, zaboravljaju da će pošiljke oružja koje se šalju u Ukrajinu dovesti do širenja crnog tržišta oružja, posebno u zapadnoj Evropi (i na Balkanu), rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Prema njenim rečima, vlasti država dobavljača za sada ćute o ovom pitanju, ali nezavisni stručnjaci i relevantne strukture, poput Interpola, već "zvone na uzbunu".

Zaharova je danas istakla da Rusija neće preduzimati recipročne korake prema zemljama koje su sprečile posetu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji, uz poruku da "ništa ne prolazi nezapaženo".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike