Zaplenjene 4 tone kokaina u Italiji: Traže se osobe iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske... (VIDEO)

07.06.2022

20:22

0

Tokom istrage otkrivena je veza između južnoameričkih proizvođača kokaina i evropskih kupaca

Zaplenjene 4 tone kokaina u Italiji: Traže se osobe iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske... (VIDEO)
Italijanska policija - Copyright Pixabay

Italijanska policija, nakon više od godinu dana istrage, zaplenila je 4,3 tone kokaina ulične vrednosti 240 miliona evra koja je pripadala kolumbijskom Klanu del Golfo, saopštili su istražitelji.

Navedeno je da je ovo jedna od najvećih zaplena u Evropi, a raspisani su nalozi za hapšenje 38 osoba u šest zemalja - Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Holandiji i Kolumbiji.

Ovo je još jedan udarac za pomenut klan koji ima raširenu mrežu u preko 28 zemalja širom sveta. U oktobru prošle godine uhapšen je vođa Dairo Antonije Usage.

- Još jedan težak udarac za najvažniju grupu među kolumbijskim narko-bandama - naveli su istražitelji iz Trsta. Pored droge, zaplenjeno je i 1,85 miliona evra.

Tokom istrage otkriven je posrednik između južnoameričkih proizvođača kokaina i evropskih kupaca, koji je odgovarao organizovanim kriminalnim grupama koje deluju širom Italije, uključujući Kalabriju, gde je sedište klana Ndrangeta.

 

 

Praćeno je 19 uzastopnih isporuka droge od maja prošle godine, čime su uspešno identifikovani važni posrednici "u globalnom sistemu trgovine drogom i i veliki broj prenosilaca".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike