U Italiji koriste krizu: Zelenašenje cveta u doba korone

29.10.2020

11:59 >> 12:24

0

Zelenašenje je povećano za 9,6 odsto u ovoj godini, upozorilo je italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova u svom godišnjem izveštaju

U Italiji koriste krizu: Zelenašenje cveta u doba korone
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini)

Policija je u italijanskom gradu Katanija na Siciliji uhapsila zelenaša Ðuzepea Luiđija, koji je od svojih žrtava naplaćivao 120 odsto interesa za pozajmicu, piše dnevni list “Il fato Kotidijano”.

On je vlasniku kafane, koji je zbog pandemije kovida 19 imao novčane probleme, pozajmio 3.500 evra, a žrtva je morala da mu vrati 7.700 evra.

Zelenašenje je povećano za 9,6 odsto u ovoj godini, upozorilo je italijansko ministarstvo unutrasnjih poslova u svom godišnjem izveštaju.

Italija na kolenima: Rekordni 24.991 novi slučaj, 205 osoba preminulo, najteže pogođena Lombardija 

Da zelenašima u vreme krize posao cveta, potvrđuje i njihova ponuda koja stiže na privatne mejl adrese – svakodnevno u desetinama poruka nude “lake i brze pozajmice i svež novac”.

Televizija RAI je u svom prilogu navela da se oko šest miliona italijanskih porodica zbog besparice obraća zelenašima kako bi rešila problem.

Još u maju je list “Avenire” upozoravao na slučajeve nekih porodica iz južne regije Kampanja koje su pozajmile novac od zelenaša, a kada nisu mogle da vrate dug, bile su prisiljene da svoju decu, nekad i maloletnike, šalju da rade besplatno za račun zelenaša i njihovih ortaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike