Čovek koji čeka novo srce skinut sa liste za transplantaciju jer nije vakcinisan

26.01.2022

13:49

0

DJ Ferguson se plaši nuspojava vakcine

Čovek koji čeka novo srce skinut sa liste za transplantaciju jer nije vakcinisan
Ilustracija - Copyright Profimedia

Amerikanac DJ Ferguson (31) skinut je sa liste za transplantaciju srca u jednoj bostonskoj bolnici jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, saopštila je njegova porodica.

Kako su naveli, on je bio prvi na listi, ali je odbijen zbog vakcinalnog statusa.

Njegov otac, Dejvid Ferguson, kaže da mu je sin u bolnici u teškom stanju i da mu očajnički treba novo srce, ali da se protivi vakcinama protiv koronavirusa.

- To je protiv njegovih principa, kaže da ne veruje u njih. To je politika kojom se rukovode i pošto nije vakcinisan, skinuli su ga sa liste za transplantaciju - naveo je otac.

Ferguson mlađi ima dvoje dece i treće na putu, sa svojom partnerkom Heder.

Iz bolnice Brigam su saopštili da istraživanja pokazuju da je kod takvih pacijenata, nakon transplantacije, mnogo veći rizik od smrtnosti od koronavirusa nego kod drugih.

- Činimo sve što možemo da primalac organa ima najveće šanse za preživljavanje - poručili su istakavši da oni koji odbiju vakcinu protiv kovida 19 ne mogu biti "aktivni" kada je reč o čekanju na transplantaciju.

Porodica Ferguson razmatra da DJ-a premesti u neku drugu bolnicu, ali se strahuje da je preslab da bi se pomerao.

- Pomno istražujemo sve opcije, ali nam vreme ističe - poručio je Dejvid.

Kako su naveli, nega u bolnici Brigam je do sada bila besprekorna, ali ne žele da ignorišu Fergusonova verovanja.

 

 

- Mislim da se moj sin hrabro bori i ima principe, zbog toga ga poštujem još više. Njegovo telo, njegov izbor - poručio je otac.

Ferguson je u bolnici još od novembra pošto su pluća počela da mu se pune krvlju i tečnošću usled nasledne srčane bolesti. Bojao se da primi vakcinu zbog rizika od srčanog zapaljenja koje se može javiti nakon primanja vakcine, doduše u retkim slučajevima.

- On ne može da rizikuje da mu srce otekne još više - navodi se na stranici platforme GoFund.me posvećenoj Fergusonovoj borbi sa bolešću.

Kako prenosi Njujork post, nije prvi put da su nevakcinisani odbijani za transplantaciju. Primera radi, Leilani Lutail iz Kolorada skinuta je sa liste transplantacije bubrega jer nije primila vakcinu protiv korone, kao ni njen donor.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Njujork post

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike