"Najtužnija princeza na svetu" prvi put progovorila: Put ka ozdravljenju je bio dug, težak i veoma bolan, ah, da, vas zanima moj razvod?

28.05.2022

16:31

0

Autor: 24sedam

Princeza Šarlin od Monaka (44) je provela skoro godinu dana daleko od mediteranske kneževine, boraveći u svojoj rodnoj Južnoj Africi

"Najtužnija princeza na svetu" prvi put progovorila: Put ka ozdravljenju je bio dug, težak i veoma bolan, ah, da, vas zanima moj razvod?
Princeza Šarlin Profimedia - Copyright Profimedia

Princeza Šarlin od Monaka, žena koju je svet doživeo kao "najtužniju princezu", progovorila je o svojoj dugoj borbi sa lošim zdravljem, priznavši da je "put bio dug, težak i veoma bolan".

Šarlin (44) je provela skoro godinu dana daleko od mediteranske kneževine, boraveći u svojoj rodnoj Južnoj Africi. Tokom tog perioda je, kako se saopšteno, imala probleme sa sinusima i nije mogla da se vrati kući avionom.

Potom se po povratku u Monako, prijavila u jednu kliniku u Švajcarskoj, što je podstaklo tračeve da se razvodi od supruga princa Alberta (64). Međutim, u intervjuu za novine Monako-Matin, princeza je ispričala da je odlučna da prevaziđe sve svoje probleme.

- Moje zdravstveno stanje je uvek bilo krhko i ne želim da brzam. Put je bio dug, težak i veoma bolan - rekla je.

Šarlin je rekla da je od kada se vratila u kneževinu svu svoju energiju usmerila na svoju decu, sedmogodišnje blizance princezu Gabrijelu i princa Žaka, muža i zdravlje, jer joj je sve to prioritet.

Profimedia
 

 

Negirajući glasine o mogućem razvodu ili selidbi u Švajcarsku, ona je rekla da je sada veoma srećna.

- Srećna sam što sam se vratila u Monako i što sam sa svojom porodicom - navela je.

Istakla je da joj je drago što je sa ćerkom Gabrijelom išla na dodelu modnih nagrada u Monte Karlu.

 

 

- Nije bila nimalo nervozna, već se zabavljala što je mogla da učestvuje u pozorišnoj predstavi - rekla je o svojoj ćerki.

Glasine o razvodu

Šarlin se prvi put razbolela u Južnoj Africi u maju 2021. godine, tokom desetodnevne posete. Komplikacije nakon operacije sinusa dovele su do toga da nije bila u stanju da leti avionom, pa je u rodnoj zemlji ostala deset meseci. Tada je počelo da se priča i o njenom braku i "lošim" odnosima sa mužem.

- Želite da razgovarate o glasinama o razvodu ili mom novom domu u Švajcarskoj? - rekla je Šarlin lokalnim novinarima. - Još uvek mi žao što neki mediji plasiraju takve glasine o mom životu, mojoj vezi. Kao i svi drugi, mi smo ljudska bića, i kao i svi ljudi imamo emocije, slabosti. Naša porodica je izložena medijima i u javnost se prenosi i najmanja slabost.

Vodeći francuski mediji su takođe tvrdili da je princ Albert potpisao sa Šarlin "ultra poverljiv" ugovor da joj plaća oko 12 miliona evra godišnje da bi ispunjavala svoje kraljevske dužnosti.

Profimedia
 

 

Međutim, Šarlin je svog muža opisala kao "svog zaštitnika".

- Zajedno smo razgovarali o ovim zlonamernim člancima i on je učinio sve da zaštiti mene i našu decu. Veoma sam srećna što sto sam se vratila kući u Monako i što sam sa svojom porodicom. Dobila sam toliko pozitivnih i toplih poruka dok sam bila van Monaka i zahvaljujem se na podršci.

Na pitanje da li njena ćerka Gabrijela deli njenu ljubav prema modi, Šarlin je istakla da Gabrijela kao i sve devojčice njenih godina voli haljine za princeze, frizure, pa čak voli da isprobava i ruževe.

- Gabrijela ima svoj stil i ja volim da podstičem tu individualnost - rekla je.

Bilo je izveštaja o razdoru između princa i princeze još od njihovog venčanja 2011. godine. U to vreme su mediji u Francuskoj zvali Šarlin "odbeglom nevestom" nakon što je navodno pokušala da pobegne pre venčanja, ali su ti izveštaji uvek demantovani.

Printscreen/YouTube
 

 

Ugledni kraljevski stručnjak Stefan Bern je među onima koji su spekulisali da se Šarlinino zdravlje često koristi da se prikriju problemi u vezi.

- Palata je morala da priziva princezu koja često pati, da je građanima Monaka teško da poveruju u to - rekao je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike