Za morbidnije nesreće niste čuli: Završio obezglavljen na svojoj farmi marihuane, presudila mu žica od klavira... (FOTO/VIDEO)

28.05.2022

19:13

0

Neki su tragično skončali, dok su drugi uspeli da se izvuku sa razornim i veoma opasnim povredama

Za morbidnije nesreće niste čuli: Završio obezglavljen na svojoj farmi marihuane, presudila mu žica od klavira...  (FOTO/VIDEO)
ubistvo - Copyright Pixabay

Kada ste čuli poslednji put da je neko napravio zamku kako bi osigurao svoju bezbednost, a da nije viđeno na filmu? 

Upravo tako. Retko se događa da zaista u stvarnom životu ljudi prave ove stvari kako bi se osigurali od potencijalnih lopova ili onih za koje smatraju da bi jednom mogli da im naude.

Ipak, ovog puta se posvećujemo realnom životu i slučajevima koji su ostali upamćeni u javnosti, a neretko se dešavalo da su pojedinci stradali od sopstvenih zamki.

Pixabay
 

Neki su tragično okončali, dok su drugi uspeli da pobegnu sa razornim i ponekad po život opasnim povredama.

Luis Deti

Belgijska policija je 2002. godine odgovorila na potencijalno samoubistvo u kući u gradu Šarloa. Žrtva je bio 79-godišnji Luis Deti, za koga policija veruje da je pucao sebi u vrat. 

Deti je iskrvario nasmrt, ali kako će policija kasnije saznati, nije reč o samoubistvu. Deti je zapravo postao žrtva jedne od mnogih zamki koje je postavio u svojoj kući. 

Zastrašujuće, postavio zamku kako bi pobio članove svoje porodice! Bio je ljut na suprugu što se razvela od njega, kao i 14 dece i 37 unučadi jer su ga napustili. 

Prelomnu tačku doživeo je kada je njegova majka tražila da porodičnu kuću prepiše jednoj od njegovih otuđenih ćerki. Deti je bio vlasnik kuće, ali je njegova majka bila vlasnica zemlje.

U znak osvete, on je opremio svoju trospratnicu sa nekoliko pušaka, gomilom tanjira i eksplozivnom gajbom piva.

Policajac umalo nije poginuo nakon što je opalila sačmarica kada je otvorio drveni sanduk. Metak ga je promašio za nekoliko centimetara. Vojni inženjeri su proveli tri nedelje u pronalaženju i razoružavanju svih 19 zamki. 

Deti je ostavio trag koji sugeriše da je u kući bila 20. zamka. Međutim, vojni inženjeri je nikada nisu pronašli.

Džulijus Džekson

U novembru 1986. nekoliko policajaca je odgovorilo na pucnjavu u kući u Hjustonu. Napolju su pronašli vlasnika kuće Džulijusa Džeksona, kako krvari iz prostrelne rane na levoj nozi. 

Džekson je rekao policajcima da ne ulaze u njegovu kuću.

Kako su policajci saznali, kuća je bila puna mina, a sam Džulijus je bio žrtva jedne od zamki. Igrom sudbine, Džekson je sam postavio te mine. 

Očigledno, provalnici su često upadali u njegovu kuću. U stvari, opljačkan je deset puta u roku od pet godina. To ga je nateralo da postavi nekoliko sačmarica podešenih da opale u koleno onoga ko ih aktivira. 

Džekson je prevezen u bolnicu, gde je prijavljeno da je u kritičnom stanju. Policijski odred za bombe je kasnije stigao da ukloni preostalo oružje. Iako policija nije dala informacije o broju zamki u kući, njegova bivša supruga je rekla da ima aktiviranu sačmaricu u svakoj sobi.
Ernest Mišelberger

Ernest Mišelberger je doslovno prepolovljen motornom testerom u Savani, u Džordžiji, a scena je izgledala kao ubistvo iz horor filma.

Mišelberger je postao žrtva zamke koju je postavio u sopstvenoj kući. 

Pexels
 

Prema rečima sina, on je postavio u kući dve motorne testere i nekoliko komada oružja zbog zabrinutosti da bi manjine koje se useljavaju u tu oblast mogle da provale u njegov dom.

Međutim, to se nije dogodilo pre nego što je stariji Mišelberger greškom aktivirao jednu od motornih testera, koja ga je presekla na dva dela duž struka.

Edvin Smit

U oktobru 2018, 68-godišnji Edvin Smit pozvao je Hitnu pomoć nakon što je u njegovoj kući eksplodirala zamka. 

Rekao je dispečeru: "Upravo sam razneo sebi ruku", pre nego što je objasnio kako je sačmarica sakrivena u klopci koju je postavio u svoju kuću opalila. 

Smit je hranio veverice kroz svoja zadnja vrata u vreme pucnjave. Pravovremeno je spasen, kako ne bi iskrvario nasmrt.
Danijel Rikets

Pre devet godina, 50-godišnji Danijel Rikets je obezglavljen kada je prošao "kvadom" kroz žicu klavira koja je bila vezana za dve biljke marihuane na ilegalnoj farmi u okrugu Albani.

Žice za klavir možda izgledaju bezopasno, ali izuzetno su jake i oštre. 

Rikets je posedovao ilegalnu farmu marihuane i instalirao je žice za klavir da bi zaštitio svoje zalihe od lopova. Ta stvar je, prema rečima detektiva koji su radili na istrazi, trebalo da im odseče glave. 

Međutim, on je posta žrtvao sopstvene zamke kada je proleteo kroz nju. Žica mu je presekla vrat, bacila ga sa vozila i skoro odvojila glavu od ostatka tela. 

Preminuo je na licu mesta. Policija je saopštila da je u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola, a tom prilikom pronađeno je nekoliko zamki za noge, kao i bodljikava žica oko farme.

Ronald Sir

Na Dan zahvalnosti 2019, 65-godišnji Ronald Sir pozvao je Hitnu nakon što je upucan u svojoj kući u Van Bjurenu, u državi Mejn. 

Policija i Hitna pomoć stigli su da mu pruže prvu pomoć i prevezu ga u bolnicu, ali je na kraju podlegao povredama. 

Policijska uprava je kasnije utvrdila da je Sir zapravo žrtva hica ispaljenog iz pištolja koji je pričvrstio na svoja ulazna vrata.

U komentaru objavljenom na Fejsbuku, odeljenje je saopštilo da je Sir postavio pištolj da puca u uljeze koji bi mogli da pokušaju da uđu u njegov dom. 

Lengli Kolijer

Braća Kolijer živela su u Harlemu u Njujorku. Stariji, Homer, bio je slep i vezan za krevet, dok je mlađi Lengli bio njegov negovatelj. 

Braća su živela sama i odbijala da komuniciraju sa bilo kim. Jedino društvo koje su imali bile su mnoge zamke i 120 tona smeća u njihovoj kući.

Muškarci su vodili prilično društven život u godinama koje su prethodile Homerovom slepilu. Međutim, postali su povučeni nakon što je Homer oslepeo. 

Lengli je zapečatio prozore i izlazio iz kuće samo noću da bi kupio hranu i prikupio nasumične predmete koje je pronalazio usput. Čuvao ih je u kući, zbog čega je na kraju ona počela da liči na deponiju.

Lengli je postavio mnoge zamke u vidu mina u kući kako bi sprečio ljude da se tuda kreću.

Takođe je hranio Homera sa sto pomorandži nedeljno, nadajući se da će mu to vratiti vid. Toliko je verovao da će to uspeti da je čak sačuvao sve novine koje je pronašao kako bi Homer mogao da ih pročita kada ponovo bude mogao da vidi. 

Međutim, to se nikada nije dogodilo, pošto je Lengli poginuo nakon što se na njega srušio tunel koji je formirao u kući. Slep i gladan, Homer je kasnije umro od gladi. 

Policija je za njihovu smrt saznala u martu 1947, kada je neko pozvao da se požali na smrad koji se širio iz kuće. 

Policija je pronašla Homerovo telo, ali Lengli je nestao, što je izazvalo sumnju da je pobegao. Počela je potraga, ali - bezuspešno. 

Policija je kasnije pronašla njegovo telo u pomenutom tunelu, nedaleko od mesta gde je Homer umro.

Čovek čiji se identitet nikad nije saznao

Dana 17. septembra 2017. godine, vatrogasci službe Tubak odgovorili su na eksploziju u nenaseljenoj kući u Amadu u Arizoni. 

Unutra su pronašli neidentifikovanog muškarca kog su evakuisali u lokalnu bolnicu na lečenje. Istraga je pokazala da je muškarac bio vlasnik zgrade i da je pravio bombu od cevi sa prijateljem u trenutku eksplozije.

Istražitelji su utvrdili da su obojica pravila bombu kako bi zaštitila imovinu. Policija, međutim, nije znala od koga je trebalo da ih štiti i zašto.

Međutim, znaju da je bomba eksplodirala prerano.

Slučaj koji je potresao Teksas

Nekoliko stanovnika u naselju Tombal u Teksasu pozvalo je Hitnu pomoć nakon što je čulo pucnje iz kuće u tom području sredinom 2018. 

Stanovnici su sumnjali da se ubica zabarikadirao u svojoj kući. 

Zamenici šerifa okruga Haris stigli su i pronašli 73-godišnjeg muškarca ispred kuće sa nekoliko rana na desnoj strani stomaka. 

Neimenovani muškarac, koji je takođe bio vlasnik kuće, rekao je policajcima: "U kući je opasno!"

Zamenik je pokušao da uđe u kuću, ali se brzo povukao nakon što je čuo pucanj, a specijalci su nekoliko minuta kasnije stigli da se suoče sa zabarikadiranim strelcem, međutim, nisu našli nikoga. 

Očigledno, navodni strelac je bio eksploziv zarobljen u klopci koji je postavio vlasnik kuće. 

Eksploziv je uključivao male metalne komadiće i čaure za sačmaru koje bi eksplodirale pri aktiviranju. 

Portparol šerifovog odeljenja rekao je da je muškarac postavio eksploziv da spreči provalnike.

Džos Potvin

U oktobru 2010. godine, policajci su pronašli telo 75-godišnjeg Džosa Potvina u kući u Levisu na Kvebeku.

Potvin je živeo sam i ubijen je pucnjem, zbog čega je policija posumnjala na samoubistvo.

Međutim, policija je kasnije ustanovila da je on žrtva nesreće. 

Pixabay/RayMediaGroup
 

Pre smrti, Potvin je obavestio nadležne da neko pokušava da ukrade stvari iz kuće. Policija je istražila, ali nije pronašla dokaze da je iko hteo da ga opljačka.

Već paranoični Potvin pričvrstio je sačmaricu na vrata spavaće sobe kako bi opalila u trenutku kada neko nagazi na konac. Iz nejasnih razloga, Potvin je sam stao i ubio se iz nehata. Hitna pomoć je mogla da konstatuje samo smrt.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike