Prekrštanjem nogu pokušala da omete Borisa Džonsona: Britanska poslanica optužena da se služi trikovima Šeron Stoun iz "Niskih strasti"!

25.04.2022

06:41

0

Autor: J.B.O.

Mejl on Sandej preneo je izjavu anonimnog Torijevca koji kaže da se Anđela Rejner koristi taktikom iz filma "Niske strasti" tako što "ukršta i prebacuje noge"

Prekrštanjem nogu pokušala da omete Borisa Džonsona: Britanska poslanica optužena da se služi trikovima Šeron Stoun iz "Niskih strasti"!
profimedia-0484089347 - Copyright Profimedia/AFP/Oli SCARFF

Neimenovani visoki zvaničnik britanskih Konzervativaca u izjavi za Mejl on Sandej tvrdi da je poslanica Laburista Anđela Rejner prekrštanjem nogu pokušala da omete izlaganje Borisa Džonsona.

Nakon objavljivanja tog izveštaja usledila je serija kritika. 

Mejl on Sandej preneo je izjavu anonimnog Torijevca koji kaže da se Anđela Rejner koristi taktikom iz filma "Niske strasti" tako što "ukršta i prebacuje noge" tokom pitanja premijeru kako bi odvukla pažnju Borisu Džonsonu.

U članku se citira i izjava poslanika Konzervativaca: "Ona zna da ne može da se takmiči sa Borisovom obukom za debatu u Oksfordu, ali ima druge veštine koje njemu nedostaju. To je priznala kada je uživala u piću sa nama na terasi".

Rejnerova je na ove optužbe odgovorila u seriji tvitova navodeći da je žrtva seksizma i mizoginije.

- Optužena sam za "trik" da "odvučem pažnju" bespomoćnog premijera - tako što sam žena, imam noge i odeću, napisala je poslanica.

Optužila je Džonsonove saveznike da "pribegavaju širenju očajnih, izopačenih kleveta u svojim na propast osuđenim pokušajima da spasu njegovu kožu".

- On i njegove navijačice očigledno imaju veliki problem sa ženama u javnom životu. Trebalo bi da se stide. Neću dozvoliti da me odvrate njihove podle laži. Njihovi pokušaji da me maltretiraju i zastraše će propasti - rekla je Rejnerova.

Oglasio se i Džonson, takođe na Tviteru. "Koliko god da se ne slažem sa Anđelom Rejner po skoro svakom političkom pitanju, poštujem je kao parlamentarku i žalim zbog mizoginije koja joj je danas anonimno upućena".

Predsednik Konzervativne stranke Oliver Dauden takođe je odbacio te tvrdnje, opisavši ih kao "potpuno smešne".

- Sviđa mi se Mejl on Sandej i uživam da ga čitam, ali mislim da je to potpuno smešna priča koju ne prepoznajem - rekao je Dauden.

Bivša liderka Donjeg doma Andrea Lidsom se složila, kritikujući "potpuno neprihvatljive komentare i izveštavanje".

List Mejl on Sandej nije bio dostupan za komentare povodom svog izveštaja.

Scena prekrštanja nogu, u haljini bez donjeg veša, tokom policijskog ispitivanja u filmu "Niske strasti" jedna je od kultnih u svetskoj kinematografiji.

Misteriozna književnica Ketrin Tramel, koju je tumačila Šeron Stoun, uspela je da na ovaj način dekoncentriše inspektora Nika Kjurana, kog je odigrao Majkl Daglas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike