Predao se Prokopenko: Rusi zaustavili nacistički "Azov" - "komandant" odvezen u specijalnom oklopnom vozilu!

20.05.2022

19:44

0

Ključni događaji predaje boraca iz Azovstalja odigrali su se pre nekoliko dana, kada je više od 260 ranjenika izvučeno iz čeličane

Predao se Prokopenko: Rusi zaustavili nacistički "Azov" - "komandant" odvezen u specijalnom oklopnom vozilu!
Capture - Copyright Slika ekrana/Jutjub/ Russia's Suffering In Ukraine

Rusko ministarstvo odbane navelo je da je tzv. komandant nacista puka "Azov" Denis Prokopenko, zbog mržnje Marijupoljaca i želje za osvetom nad njim, izvezen u specijalnom oklopnom vozilu.

Ministarstvo je navelo da je od 16. maja tokom operacije 2.439 neonacista iz "Azova" i ukrajinskih vojnika blokiranih na teritoriji fabrike položilo oružje i predalo se.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja "Azovstalja" i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika.

- Podzemni objekti čeličane u kojima su se skrivali ekstremisti nalaze se pod punom kontrolom Oružanih snaga Rusije - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ranije danas objavljena je i vest da se predao zamenik komandanta puka "Azov" Svjatoslav Kalina Palamar.

"On je predao svoje oružje – lični automat i pištolj. Još nije jasno da li će biti sa svojim vojnicima u istoj ćeliji u istražnom zatvoru Elenovka", navodi se.

Ključni događaji predaje boraca iz Azovstalja odigrali su se pre nekoliko dana kada je više od 260 ranjenika izvučeno iz čeličane. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su borci ispunili svoju misiju u devastiranom Marijupolju i da ne postoji način da se postrojenje oslobodi vojnim putem.

Ruski poslanik Leonid Slucki, koji je učestvovao u pregovorima sa Ukrajinom, rekao je ranije da Rusija treba da razmotri smrtnu kaznu za nacionalističke borce iz ukrajinskog puka "Azov".

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike