Pojavila se na veliko iznenađenje javnosti: Kraljica Engleske otvorila metro-liniju "Elizabeta" (FOTO)

17.05.2022

13:00

0

Elizabeta ​je otkrila ploču na stanici Pedington, a bila je u društvu svog sina Edvarda i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona

Pojavila se na veliko iznenađenje javnosti: Kraljica Engleske otvorila metro-liniju "Elizabeta" (FOTO)
Tan2022-5-17_14327375_1 - Copyright Andrew Matthews/Pool via AP

Britanska kraljica Elizabeta je, na iznenađenje javnosti, prisustvovala ceremoniji povodom završetka dugo očekivane linije londonskog metroa nazvane po njoj.

- Srećnim sticajem okolnosti Njeno Veličanstvo Kraljica prisustvuje današnjem događaju povodom završetka linije Elizabeta - saopštio je portparol Bakingemske palate.

Elizabeta je otkrila ploču na stanici Pedington, a bila je u društvu svog sina Edvarda i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Železnički projekat vredan 24 milijarde dolara prvobitno je trebalo da bude otvoren u decembru 2018, ali je više puta odlagan zbog problema sa bezbednosnim testiranjem i sistemima signalizacije.

Prvobitno nazvana "Krosrejl", linija "Elizabeta" povezaće destinacije zapadno od Londona, uključujući aerodrom Hitrou i Reding sa Šenfildom na istoku, a za javnost će biti otvorena 24. maja.

Elizabeta je viđena u javnosti samo nekoliko puta nakon što je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a posle čega su joj lekari savetovali da miruje, prenosi britanska agencija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike