Rusi saznali šta su naumile ukrajinske snage: Teška artiljerija se raspoređuje po školama!

14.05.2022

21:05

0

Kada je reč o Luganskoj Narodnoj Republici, na teritoriji hemijske fabrike koja se nalazi u blizini stambenog kvarta, ukrajinske snage razmestili su artiljeriju i, takođe, višecevne raketne lansere

Rusi saznali šta su naumile ukrajinske snage: Teška artiljerija se raspoređuje po školama!
rat ukrajina (6) - Copyright AP Photo

Ukrajinska vojska razmestila je teško naoružanje u školama u Donjeckoj Narodnoj republici, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

Kako je rekao, teško naoružanje postavljeno je u školi broj 16 u gradu Njujorku u Donjeckoj Narodnoj Republici, zbog čega nije moguće bilo sprovesti evakuaciju civila.

Pored toga, prema rečima Mizinceva, u školama broj sedam, 15 i 35 u Nikolajevu, kao i u školama broj pet, šest i devet u Kramatorsku, ukrajinski borci postavili su vatrene položaje, razmestili oklopnu tehniku, artiljeriju i višecevne raketne lansere, dok u podrumima prisilno drže građane iz okolnih zgrada, prenosi "Sputnjik".

Istovremeno, kada je reč o Luganskoj Narodnoj Republici, na teritoriji hemijske fabrike koja se nalazi u blizini stambenog kvarta, ukrajinske snage razmestili su artiljeriju i, takođe, višecevne raketne lansere.

- Oni vrlo dobro znaju da kad pucaju iz tog naoružanja koje je razmešteno u takvim objektima, oni provociraju uzvratnu vatru, a to su strašni zločini jer u tom slučaju žrtve su civili. Oni to čine u cilju da potom optuže ruske snage da granatiraju civilnu infrastrukturu - upozorio je Mizincev.

To sve govori da ukrajinske snage i dalje nastavljaju da demonstriraju „neljudski odnos kijevskih vlasti prema sudbini sopstvenih građana“, dodao je Mizincev i ponovio da ruske snage ne nanose udare po objektima civilne infrastrukture u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike