Turbulencije u SAD! Još jedan kongresmen protiv slanja pomoći Ukrajini: Ne treba da šaljemo ni centa!

13.05.2022

14:26

0

Vlada Amerike treba da se bavi unutrašnjom politikom, da rešava probleme državnog duga, inflacije i imigracije, naglasio je Pol Gosar

Turbulencije u SAD! Još jedan kongresmen protiv slanja pomoći Ukrajini: Ne treba da šaljemo ni centa!
AP22073751932389 - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Novčana sredstva koja američka vlada namerava da uputi za podršku Ukrajini beskorisno su trošenje sredstava poreskih obveznika, izjavio je republikanac, član Predstavničkog doma Kongresa SAD iz Arizone Pol Gosar.

- Prošle godine predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je, kao državni službenik, na neki način zaradio sto miliona dolara. Kako mislite, kuda će zapravo otići najveći deo 40 miliona dolara za Ukrajinu? Ne treba da šaljemo ni centa - napisao je Gosar na Tviteru.

Prema njegovom mišljenju, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden usmeren je na raspirivanje proksi rata s Rusijom, što će za Ameriku biti greška s posledicama svetskih razmera.

Vlada SAD treba da se bavi unutrašnjom politikom, da rešava probleme državnog duga, inflacije i imigracije, naglasio je Gosar, objašavajući zbog čega je odlučio da glasa protiv pomoći Kijevu.

Ranije je Predstavnički dom Kongresa SAD potvrdio odluku da se za Ukrajinu izdvoji dodatni paket pomoći, uputivši nacrt zakona na glasanje u Senatu SAD.

Senator iz države Kentaki Rend Pol blokirao je usvajanje odluke u gornjem domu Kongresa jer smatra da u sadašnjim uslovima Vašington jednostavno ne može da dozvoli sebi da igra ulogu svetskog žandara na račun sopstvenog budžeta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike