Turčin zatvorio glavu u metalni kavez da bi prestao sa pušenjem, a ključ dao ženi

29.04.2022

21:12

0

Autor: 24sedam

Jedan Turčin pokušao je da prestane sa pušenjem na zaista jedinstven i vrlo neobičan način

Turčin zatvorio glavu u metalni kavez da bi prestao sa pušenjem, a ključ dao ženi
ibrahim-3 - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub/Hurriyet

Jedan Turčin pokušao je da prestane sa pušenjem na zaista jedinstven i vrlo neobičan način. On je konstruisao metalni kavez, poput onog koji koristimo za papagaje i kanarince, stavio ga na glavu u očajničkom pokušaju da zauzda svoju strast.

Poznate su nam sprave pod nazivom pojas nevinosti kojima su muškarci pokušavali da čuvaju svoje žene tokom srednjeg veka, a zanimljivo je da pojedini izveštaji američke vojske sa Bliskog istoka svedoče o njihovom korišćenju na ovom prostoru i tokom dvadesetog veka.

Nije nemoguće da je upravo pojas nevinosti poslužio Ibrahimu Judželu kao inspiracija da napravi svojevrsni nepušački pojas. Prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu Ibrahim je pušio oko dve pakle dnevno od svoje šesnaeste godine, a kada je shvatio da ne može svojevoljno i olako da ostavi duvan potegao je za drastčnijim merama.

Njegova žena jedina ima ključ od kaveza i vratanca se otvaraju isključivo tokom obroka koje mu servira i nadgleda ga da slučajno ne zapali jednu posle ručka.

Profimedia
 

Njegova priča ubrzo je postala viralna na internetu i raznim društvenim mrežama.

Zapravo, Ibrahima je smrt oca, koji je preminuo od raka pluća, naterala da donese jednu ovakvu odluku. Nekoliko puta je pokušavao, a kada je shvatio da mu to predstavlja preveliki zalogaj, posegao je za srednjovekovnom strategijom.

Iako je porodica u početku bila skeptična prema ovoj ideji, ubrzo su podržali njegovu odluku. Takođe, i susedi su se nakon par dana navikli da vide svog dragog komšiju sa kavezom na glavi kako ispraća decu u lokalnu školu.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike