Evropska unija reagovala na Maskovu kupovinu Tvitera: "Moraće da se prilagodi našim pravilima!" (FOTO)

26.04.2022

21:33

0

Autor: A. B.

Šef Evropske unije za unutrašnje tržište Tijeri Breton predočio je stav bloka nakon kupovine društvene mreže od strane najbogatijeg čoveka planete

Evropska unija reagovala na Maskovu kupovinu Tvitera: "Moraće da se prilagodi našim pravilima!" (FOTO)
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Evropska unija je poručila da će Tviter "morati da se prilagodi pravilima", nakon preuzimanja od strane Ilona Maska.

Najbogatiji čovek na svetu, koji sebe naziva "apsolutistom slobode govora", pristao je da kupi platformu za 44 milijarde dolara.

Šef Evropske unije za unutrašnje tržište Tijeri Breton rekao je u utorak da nije na Briselu da komentariše Maskovu "akviziciju sajta društvenih medija", ali je podsetio da blok sada ima stroga pravila za onlajn platforme za borbu protiv nelegalnog sadržaja.

 

 

- Na Tviteru će morati da se prilagode našim pravilima - rekao je Breton.

Prva poruka po preuzimanju "Tvitera"

Mask je u prvoj poruci koju je podelio na društvenoj mreži koja je sada u njegovom vlasništvu, najavio i veliku promenu koja će se na Tviteru dogoditi. 

- Takođe želim da Tviter učinim boljim nego ikad tako što ću poboljšati proizvod novim funkcijama, učiniti algoritme otvorenim izvorom kako bi se povećalo poverenje, pobedio spam botove i potvrdio autentičnost svih ljudi. Tviter ima ogroman potencijal – radujem se radu sa kompanijom i zajednicom korisnika kako bismo ga otključali - najavio je Mask u svojoj izjavi ranije danas.

Osvrćući se na jednu od drugih Maskovih uloga kao izvršnog direktora proizvođača električnih automobila Tesla, koji je nedavno otvorio veliku fabriku u Nemačkoj, Breton je dodao:

- Mislim da Ilon Mask veoma dobro poznaje Evropu. On veoma dobro zna da takođe imamo neka pravila za automobilsku industriju... i on to razume. Dakle, u Evropi, da bi zaštitile slobodu govora i zaštitile pojedince, sve kompanije će morati da ispune ovu obavezu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike