Džozef Bajden nije napravio gaf sa rukovanjem: Pozdravio je publiku koja je sedela iza njega (VIDEO)

23.04.2022

18:58

0

Autor: 24sedam

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država ismejan je na društvenim mrežama zbog toga što se "rukovao sa nepostojećom osobom", ali to nije tačna informacija, skreće pažnju portal Cinjenice.afp.com

Džozef Bajden nije napravio gaf sa rukovanjem: Pozdravio je publiku koja je sedela iza njega (VIDEO)
AP22074801493551 - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Portal 24sedam pisao je pre nekoliko dana da se društvenim mrežama raširio snimak novog gafa američkog predsednika Džozefa Bajdena i da se on u njemu, nakon obraćanja okupljenima, okreće iza sebe i kreće da se "rukuje sa vazduhom". 

Podsetili smo i da je predsednik SAD sličan gaf već imao nekoliko dana ranije, kada je nakon govora u Severnoj Karolini na društvenim mrežama počeo je da se širi snimak njegovog neobičnog ponašanja.

Istakli smo da je nedavno svoju ženu Džil nazvao potpredsednicom i da je izjavio da je "muž prve dame dobio koronu".

U obraćanju naciji, početkom marta, Ukrajince je nazvao Irancima, a potom je u jednom intervjuu, komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini, napravio grešku.

- Kako smo došli dovde, znate, da Putin samo odluči da će napasti Rusiju? Ovako nešto se nije dogodilo od Drugog svetskog rata - poručio je Bajden pomešavši Rusiju i Ukrajinu.

Sve informacije osim prve dve koje su navedene su tačne. Kada je reč o navodnom "rukovanju sa vazduhom", ovakvo tumačenje videa je potencijalno obmanjujuće, piše portal Cinjenice.afp.com, jer snimci iz različitih uglova pokazuju da je publika sedela sa njegove desne strane i iza bine. Bajdenovi pokreti na kraju govora bili su, čini se, usmereni ka tim ljudima.

Snimke govora održanih tokom ovog događaja, uključujući i Bajdenov, objavila je na Jutjubu lokalna televizija WFMY News 2, a pred kraj samog snimka koji se nalazi iznad ovog pasusa možete videti kako je izgledao Bajdenov pozdrav posle održanog govora.

Video koji se deli društvenim mrežama prikazuje Bajdena kako drži govor studentima robotike i sajber bezbednosti na Državnom univerzitetu za poljoprivredu i tehniku u Severnoj Karolini nakon što ga je obišao 14. aprila 2022.

Portal 24sedam.rs izvinjava se na pogrešnim informacijama i zahvaljuje se portalu Cinjenice.afp.com koji nam je ukazao na to.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike