Patrijarh Kiril: Neka Gospod pre svega pomiri naš narod u Ukrajini, u Donbasu, gde se još uvek proliva krv (VIDEO)

23.04.2022

17:22

0

"Neka Gospod isceli rane nanete ljudima, porodicama koje su ostale bez hranitelja, roditeljima koji su izgubili decu i deci koja su izgubila roditelje"

Patrijarh Kiril: Neka Gospod pre svega pomiri naš narod u Ukrajini, u Donbasu, gde se još uvek proliva krv (VIDEO)
Patrijarh Kiril - Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je danas u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi uskršnje kolače i jaja, koja će biti poslata u Donbas, u istočnoj Ukrajini, zajedno sa humanitarnom pomoći, prenosi Rojters.

- Neka Gospod pre svega pomiri naš narod u Ukrajini, u Donbasu, gde se još uvek proliva krv, poručio je ruski patrijarh.

On je rekao i da želi da "ovaj Vaskršnji dar pomogne svima, koji se nalaze u ovom teškom sukobu, da osete mir u srcu, svom umu i duši kako bi se što pre završile nesuglasice, kako bi se uspostavio mir, a sa njim i pobožnost ljudi i čvrsta vera"

- Neka Gospod isceli rane nanete ljudima, porodicama koje su ostale bez hranitelja, roditeljima koji su izgubili decu i deci koja su izgubila roditelje, naglasio je patrijarh Kiril, navodi Rojters.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služiće uskršnju liturgiju u ponoć, između subote i nedelje u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, saopšteno je iz patrijaršijske pres službe, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako se navodi, pre početka bogosluženja, ruski patrijarh će u televizijskom obraćanju, koje će prenositi više TV kanala, čestitati vernicima praznik Vaskrsenja Hristovog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike