Taksista je ostavio usred noći samu na putu: Posle dve nedelje je pronašli mrtvu, cela zemlja besna (FOTO)

23.04.2022

08:43

0

Autor: N. Pavlović

Poslednja slika Debani Eskobar privukla je pažnju na gorući problem Meksika

Taksista je ostavio usred noći samu na putu: Posle dve nedelje je pronašli mrtvu, cela zemlja besna (FOTO)
debani - Copyright Instagram/debanhi.escobar

Meksičke vlasti pronašle su telo Debani Eskobar (18), tinejdžerke za kojom se tragalo dve nedelje, a slučaj je ponovo bacio svetlo na stepen nasilja koji vlada u toj zemlji.

Telo je pronađeno u rezervoaru za vodu, u napuštenom delu motela u Nuevo Leonu.

Debani je misteriozno nestala nakon što je otišla na jednu žurku sa dve drugarice. Kako se navodi, tokom zabave se posvađala sa jednom od njih, pa su joj pozvali prevoz. Pojavio se izvesni Hesus (47) koga su devojke poznavale odranije, a trebalo je da je odbaci do kuće. Međutim, Debani je tokom vožnje imala kraću raspravu sa njim, zbog čega je izašla iz vozila. Umesto da je odveze kući, on ju je ostavio usred noći na putu, što je i uslikao, a fotografiju je poslao njenim drugaricama. To je ujedno bila i poslednja slika nesrećne devojke.

Potraga za Debani je trajala oko dve nedelje, a završila se onako kako se obično završavaju potrage u Meksiku - telo su pronašli lokalni meštani. Radnici motela su podigli uzbunu kada su primetili neprijatan miris koji se širio iz cisterne.

Otac preminule devojke, Mario Eskobar, kazao je da su nadzorne kamere snimile da je vozač Hesus neprikladno dodirivao njegovu ćerku.

- Pretpostavljam da nije htela da trpi njegovo ponašanje - rekao je.

Vozača je ispitala policija, ali za sada nije uhapšen.

Eskobar je poručio da, iako je Hesus možda nije ubio, svakako je odgovoran za njenu smrt.

Debani je stajala sama, u predgrađu Montereja, sama pored auto-puta.

Javnost je posebno uznemirena jer im se čini da policija ne radi savesno već samo kada se građani uzbune. Eskobar je dodao da istražitelji i tužioci nisu uradili svoj deo posla. Iako su u potrazi učestvovali psi i dronovi, a pregledani su i snimci nadzornih kamera, telo je sve vreme ležalo u neposrednoj blizini mesta gde je Debani poslednji put viđena živa.

Ubistva žena su se poslednjih godina povećala u Meksiku, sa 977 slučajeva koliko ih je zabeleženo 2020. godine, na 1.015 u 2021. Pod tim se podrazumevaju samo slučajevi femicida, termin kojim se u Meksiku označava da je žena ubijena samo zato što je žena. Ukupan broj je daleko veći.

Takođe, svake godine nestane veliki broj Meksikanki, a samo ove godine je taj broj 1.600.

Lokalni mediji su preneli da je, tokom potrage za Debani, nestalo još pet žena, od kojih su četiri maloletne. Srećom, sve su pronađene žive.

Nuevo Leon je jedna od bogatijih saveznih država Meksika, ali je poslednjih nedelja u žiži javnosti zbog čestih nestanaka žena i devojaka. Od početka godine nestalo je više od 20 žena, među njima i tinejdžerki. Najmanje 10 ih je pronađeno, ali se kritike na račun vlasti nastavljaju. 

Procenjuje se da se svakog dana u Meksiku ubije 10 žena.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike