"Mirovnjaci" iz SAD nastavljaju da upumpavaju novac i oružje Ukrajini: Bajden šalje još 800 miliona dolara Kijevu, a to nije sve!

21.04.2022

21:15

0

On je rekao da jedinstvo između SAD i saveznika u podršci Ukrajini šalje "nepogrešivu poruku" ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

"Mirovnjaci" iz SAD nastavljaju da upumpavaju novac i oružje Ukrajini: Bajden šalje još 800 miliona dolara Kijevu, a to nije sve!
bajden - Copyright AP Photo/Markus Schreiber

Američki predsednik Džo Bajden najavio je u četvrtak novi paket vojne pomoći Ukrajini od 800 miliona dolara, rekavši da će to "pomoći kijevskim snagama u borbi protiv ruskih snaga u regionu Donbasa".

Bajden je rekao da će najnovija runda američke podrške uključivati tešku artiljeriju, desetine haubica, 144.000 komada municije i taktičke dronove.

Dodao je da je novi paket skrojen da pomogne ukrajinskim snagama da se izbore sa "rastućom ruskom ofanzivom na istoku zemlje".

- Sada smo u kritičnom vremenskom periodu kada će oni postaviti pozornicu za sledeću fazu ovog rata. A Sjedinjene Države i naši saveznici i partneri se kreću što je brže moguće da nastave da obezbeđuju Ukrajini oružje potrebno snagama za odbranu svoje nacije.

Bajden je takođe najavio da će brodovima koji su povezani sa Rusijom biti zabranjeno ulazak u američke luke, i da Ministarstvo finansija SAD daje novih 500 miliona dolara za ukrajinsku vladu kako bi mogla da isplaćuje plate i penzije i pruža usluge.

On je rekao da jedinstvo između SAD i saveznika u podršci Ukrajini šalje "nepogrešivu poruku" ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Bajden je obećao da američka vojna pomoć Kijevu neće prestati i rekao da se sprema da zatraži od Kongresa više sredstava "kako bi oružje i municija imali dotok bez prekida".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike