Rusija predala Ukrajini dokument sa preciznim formulacijama: Čeka se odgovor

20.04.2022

10:52

0

Autor: 24sedam

Moskva se žali da pregovori teku sporo

Rusija predala Ukrajini dokument sa preciznim formulacijama: Čeka se odgovor
Pregovori Ukrajine i Rusije u martu 2022. godine u Turskoj - Copyright Profimedia

Rusija je predala Ukrajini nacrt dokumenta s preciznim formulacijama, lopta je u rukama Kijeva, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- U ovom trenutku ukrajinskoj strani je predat naš nacrt dokumenta, koji sadrži apsolutno precizno definisane formulacije. Lopta je na njihovoj strani, čekamo odgovor - rekao je portparol Kremlja, prenose ruski mediji.

Kremlj je danas optužio Ukrajinu da je odustala od sprovođenja obaveza koje je preuzela tokom mirovnih pregovora i da to loše utiče na pregovore.

Tempo razgovora nije na zadovoljavajućem nivou, a Moskva čeka da Kijev odgovori na konkretne predloge koji su joj dostavljeni, naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

AP Photo/Pavel Golovkin
 

Govoreći o roku za odgovor Kijeva na dokument, Peskov je rekao da ukrajinska strana ne pokazuje težnju da intezivira pregovarački proces, ali da ostaje nada da će se situacija razrešiti na najbolji mogući način.

Peskov se, takođe, osvrnuo na predlog Izraela da organizuje susret predsednika Rusije i Ukrajine, ali je istakao da je Moskva u više navrata objasnila kakve su pripreme potrebne da bi se taj sastanak organizovao.

- Izraelska strana je više puta signalizirala da je spremna da preuzme na sebe organizaciju takvog susreta, ali smo mi već mnogo puta objasnili šta mora prethoditi takvom hipotetičkom sastanku - rekao je Peskov.

Ranije je ambasador Izraela u Moskvi Aleksandar Ben Cvi izjavio da njegova zemlja potvrđuje spremnost da u Jerusalimu dočeka Putina i Zelenskog.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike