Gde će vam duša? Bolesnog i nasukanog delfina, gomila jahala i maltretirala, na kraju je umro (FOTO/VIDEO)

19.04.2022

14:52

0

Autor: M. Vu.

Talasi su delfina navodno odbacili nazad u more nakon što su posetioci na plaži pokušavali da "plivaju sa bolesnom životinjom i jašu je"

Gde će vam duša? Bolesnog i nasukanog delfina, gomila jahala i maltretirala, na kraju je umro (FOTO/VIDEO)
dolphin-g7df17b10f_1920 - Copyright Pixabay

Delfin, koji se nasukao na teksaškoj plaži Kvintana, uginuo je nakon što su ga kupači satima maltretirali i jahali, rekli su iz spasilačke službe, prenosi NBC, a stravičan incident dogodio se prošlog vikenda.

Talasi su delfina navodno odbacili nazad u more nakon što su posetioci na plaži pokušavali  da "plivaju sa bolesnom životinjom i jašu je", objavila je Facebook stranica organizacije Texas Marine Mammal Stranding Network.

 

 

- Gomila ljudi na plaži uznemiravala je životinju nakon što se nasukala, a umrla je pre nego što su spasioci stigli na mesto događaja - objavila je organizacija.

Kako su naveli su svojoj objavi, uznemiravanje nasukanih morskih životinja uzrokuje stres životinjama i takođe može biti opasno za ljude koji pokušavaju da uspostave kontakt sa njima.

- Ako se živi kit ili delfin nasukaju na plažu, ne dirajte ga. Ne gurajte ga nazad u vodu i ne terajte životinju da pliva. Već pozovite spasioce. Podsećamo da su spomenute radnje protivzakonite - naveli su u objavi i dodali da novčane kazne za kršenje Zakona o zaštiti morskih sisara iznose po 11.000 dolara i godinu dana zatvora.

Apelovali su na građane koji naiđu na nasukanog kita ili delfina na obali da ne diraju životinju, već da odmah pozovu spasilačke službe.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike