Tri člana američke mornarice pronađena mrtva: Istraga u toku, uključen i tim za brzu intervenciju!

19.04.2022

08:13

0

Dvojica mornara su nađena van baze, a jedan je pronađen mrtav na nosaču aviona USS Džordž Vašington

Tri člana američke mornarice pronađena mrtva: Istraga u toku, uključen i tim za brzu intervenciju!
profimedia-0162077473 - Copyright Profimedia

Trojica mornara sa nosača aviona USS Džordž Vašington (CVN-73), pronađena su mrtva, saopštila je američka mornarica. Smrti mornara su se dogodile za manje od nedelju dana.

Kako javlja američka televizija CNN, Pomorska služba za kriminalističke istrage i lokalne vlasti istražuju smrt mornara.

Prošlog petka pronađen je jedan mornar na brodu, dok su druga dva mornara pronađena na lokacijama van baze 9. i 10. aprila.

- Dok su ovi incidenti pod istragom, nema početnih indicija da se sugeriše da postoji veza između ovih tragičnih događaja - rekla je portparolka mornarice Ren Momsen.

Mornarica u svom saopštenju nije navela uzrok smrti nijednog od trojice mornara, ali je komanda na brod dovela Specijalni psihijatrijski tim za brzu intervenciju. Ovi timovi imaju za cilj da pruže kratkoročnu podršku mentalnom zdravlju nakon traumatičnog događaja, kao što je gubitak života.

Mornarica je identifikovala mornara pronađenog mrtvog 9. aprila kao stručnjaka za maloprodajne usluge treće klase Mikaila Šarpa. Takođe identifikovala je i mornara pronađenog mrtvog 10. aprila kao električara za unutrašnje komunikacije treće klase Natašu Hafman.

Međutim, mornarica nije identifikovala trećeg mornara koji je u petak pronađen na brodu.

- Naše misli i molitve su sa porodicom, prijateljima i saputnicima naših mornara - rekao je Momsen.

USS Džordž Vašington je nosač aviona klase Nimic koji se kreće na nuklearni pogon. Trenutno se nalazi u Njuport Njuzu u Virdžiniji, gde je podvrgnut dopuni goriva i složenom remontu, jednokratnom procesu zamene brodskog nuklearnog goriva i preuređenja broda za buduće operacije. Brod je u Njuport Njuzu od avgusta 2017.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike