Jedno od najbajkovitijih mesta na planeti: Južnoafrički safari u vozu koji se nikad ne kreće (FOTO/VIDEO)

16.04.2022

07:13

0

Autor: A. B.

Babuni se provlače ispod vagona voza na mostu, nilski konji gaze u reci ispod, dok usamljeni leopard njuška antilopu i "sprema" večeru...

Jedno od najbajkovitijih mesta na planeti: Južnoafrički safari u vozu koji se nikad ne kreće (FOTO/VIDEO)
pjimage - Copyright Profimedia

Usred Nacionalnog parka Kruger, najslavnijeg rezervata divljih životinja u Južnoj Africi, ovaj luksuzni voz vozi putnike - ali se nikada ne kreće.

Pretvoren u "butik hotel", voz pruža vidikovac sa kojeg gosti mogu da gledaju na životinjsko carstvo od izlaska sunca, pa sve dok se Mlečni put ne razlije noćnim nebom.

Mala platforma koja je dodata mostu sadrži mali okrugli bazen, gde se grupe ljudi okupljaju na čaju, uz prijatan kasni letnji povetarac.

Glasno gunđanje utišava cvrkut ptica. Nekoliko trenutaka kasnije, grupa odlazi u otvorenim safari kamionima da bi se dovezla do žirafa, slonova i zebra u njihovom prirodnom staništu.

Most koji je visio nad ovim sanjivim pejzažom bio je napušten decenijama. Hotel je 2016. pobedio na tenderu da ga transformiše u otmen smeštaj, sa vozom koji se nikada ne kreće, ali uvek ima pogled iz ptičje perspektive.

Dvadesetih godina prošlog veka ova železnička linija je bila jedini put do Krugera. Ali, poslednja lokomotiva je stigla 1979. godine i pruga je prestala da se koristi.

Prenamenjeni u hotelske sobe, vagoni nude "korak nazad kroz vreme".

Svaki vagon ima samo jednu sobu, sa masivnim krevetom prekrivenim svežim čaršavima i napunjenim jastucima. Sunčeva svetlost se prosipa kroz prozore iznad kade i lavaboa, za gledanje u reku dok perete zube. Svileni bade mantil čeka u blizini, prenosi "ChannelsTV".

Kada se mali sivi primati popnu na most, vire kroz stakla, radoznalo gledajući goste koji leže u krevetu. 

Sada voz privlači sve više Amerikanaca, a putovanje je olakšano uzletištem udaljenom na samo četiri kilometra.

Kada padne noć, voz se lagano ljulja sa svojim gostima unutra.

To je prirodan pokret. To dolazi od širenja i povlačenja mosta sa metalnom strukturom. Vrućina preko dana čini da se metal širi, dok ga hladne noći skupljaju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike