Bogdan koji se autom zakucao u rusku ambasadu osuđen za seksualno zlostavljanje devojčica: Pre napada ostavio poruku na društvenim mrežama

06.04.2022

10:22

0

Njegovo telo izvučeno je danas nedugo posle udara u kapiju iz vozila koje je izgorelo ispred zgrade

Bogdan koji se autom zakucao u rusku ambasadu osuđen za seksualno zlostavljanje devojčica: Pre napada ostavio poruku na društvenim mrežama
rumunija - Copyright Printscreen/Twitter/Marius Daniel/Facebook/Bogdan D

U automobilu koji se jutros u 6 časova zakucao u kapiju ruminske Ambasade Ruske Federacije u Bukureštu stradao je Bogdan D. (46) nakon što se vozilo prilikom udara zapalilo.

Mediji su prvo pisali da je posredi izražavanje protesta zbog sukoba u Ukrajini, ali je na kraju ustanovljeno da je Bogdan juče osuđen na 15 godina zatvora zbog pedofilije.

Sada se veruje da je sebi oduzeo život kako ne bi morao u zatvor, a da je istovremeno želeo da pošalje poruku Rusiji i svetu, o čemu svedoči njegova objava na društvenim mrežama koju je napisao neposredno pre tragedije.

- I ja sam Ukrajinac! Bilo bi divno da se svi mi smatramo Ukrajincima dok se ne završi strašni rat koji preti smrću celom čovečanstvu! Čini se da je proleće 2019. godine, kada sam proslavio rođendan u Kijevu, u svetloj metropoli naseljenoj ljudima koji rado uživaju u prelepom proleću... Bio sam tamo sa svojom ćerkom na mačevalačkom turniru i pokušavao da spojim lepo sa korisnim, obilazeći turističke atrakcije ukrajinske prestonice u slobodno vreme - pisalo je u poruci koju je Bogdan D. objavio pre dva dana na društvenim mrežama.

Njegovo telo izvučeno je danas nedugo posle udara u kapiju iz vozila koje je izgorelo ispred ruske ambasade. Pretpostavlja se da se pre napada polio benzinom.

AP Photo/Andreea Alexandru
 

Vozilo je navodno registrovano na njegovog oca Đorđa.

Osuđen za seksualno zlostavljanje ćerki

Kako prenose lokalni mediji, Bogdan je bio advokat i predsednik udruženja TATA (grupe koja se bori za prava očeva).

Uhapšen je u avgustu 2019. godine zbog sumnje da je godinama seksualno zlostavljao svoju desetogodišnju pastorku, a policiji je slučaj prijavila majka devojčice.

Majka maloletnice izjavila je u policijskoj stanici da je Bogdan pune tri godine seksualno zlostavljao njeno dete. Nakon prijave saslušana je i devojčica, koja je potvrdila majčine reči.

Policija je navodno vodila istragu pokušavajući da utvrdi da li je zlostavljao i svoju biološku ćerku, kao i ćerke još nekih članova svoje porodice.

Facebook/Bogdan D
Bogdan D.

Jedan Bogdanov klijent takođe je policiji prijavio da je Bogdan zlostavljao njegovu ćerku. Maloletnica je rekla da se Bogdan neprimereno ponašao prema njoj, zbog čega devojčica nije htela da ga vidi.

Bogdan je sve prijave odbacio kao lažne, a u slučaju pastorke tvrdio je da bivša supruga pokušava da ga "blati" kako bi dobila decu koja su nakon razvoda pripala njemu.

Nakon toga proveo je 13 meseci u pritvoru, posle čega mu je određen kućni pritvor.

Kako navode mediji, nije mu bilo dozvoljeno da napušta kuću bez dozvole suda i nije smeo da stupi u kontakt sa svojim ćerkama, kao ni sa pastorkom koju je zlostavljao.

Takođe, bilo mu je zabranjeno da razgovara i sa bivšom suprugom i sa biološkim ocem devojčice koju je napastvovao. Prema odluci suda, zabranjeno mu je bilo i da stupa u kontakt sa svedocima u postupku protiv njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike