Svet će se načekati: Bitka za Nevadu, koja odlučuje izbore u SAD, pomerena do 10. novembra (VIDEO)

06.11.2020

07:24 >> 10:36

0

Ostaje da se prebroji oko 200.000 glasačkih listića

Svet će se načekati: Bitka za Nevadu, koja odlučuje izbore u SAD, pomerena do 10. novembra (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/John Locher)

Prošlo je više od 48 sati nakon izbora u SAD a svet i dalje ne zna ko je pobednik. Tenzije su na vrhuncu, a pristalice oba kandidata na ulicama. Džo Bajden i Donald Tramp uvereni su u pobedu, iako još nisu prebrojani svi glasovi, a razlika je i dalje tesna. Jedna država može da odredi ko će biti novi ili stari predsednik.

Prebrojavanje glasova pristiglih poštom još uvek traje u pet država ključnih za osvajanje neophodnih 270 elektorskih glasova. Rezultati izbora u Arizoni biće najverovatnije poznati do kraja petka, dok je Nevada produžila rok za prijem glasova putem pošte.

Zvaničnici savezne države Nevade saopštili su danas da će rok za prijem glasačkih listića putem pošte biti produžen do 10. novembra.

U jednoj od ključnih država, koja bi mogla da odluči ko će biti novi predsednik SAD, ostaje da se prebroji oko 200.000 glasačkih listića, od kojih je oko 90 odsto iz okruga Klark, gde se nalazi Las Vegas, prenosi Foks njuz.

Vlasti te države donele su takvu odluku, iako su u sredu najavljivale da će prihvatiti listiće koji stignu najkasnije do četvrtka.

Nevada je, zajedno sa Pensilvanijom i Severnom Karolinom, dozvolila da se glasački listići prebrojavaju nakon izbornog dana.

Glasovi u Nevadi nose šest elektorskih glasova.

(UŽIVO) Predsednički izbori u Americi na 24sedam: Napetost raste, Tramp i dalje tvrdi – Pokraden sam! Bajden oštar (FOTO)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike