Kadirov pokazao svetu gde je okačio zastavu: Potpuno smo očistili stambena naselja (VIDEO)

24.03.2022

21:05

0

Čečenski lider je rekao da su snage iz njegovog regiona preuzele kontrolu nad gradskom skupštinom u ukrajinskoj luci Marijupolj na jugoistoku

Kadirov pokazao svetu gde je okačio zastavu: Potpuno smo očistili stambena naselja (VIDEO)
2960635_marijupolj-3_ff - Copyright Printskrin/Telegram/Kadyrov_95

Čečenski lider Ramzan Kadirov okačio je na svoj Telegram nalog snimak na kojem se vidi, kako tvrdi, kako njegovi vojnici kače zastavu na zgradu Okružnog tužilaštva u istočnom delu Marijupolja.

- Naši borci su očistili ceo Levoberežni okrug Marijupolja od bandi, koji se nalazi u istočnom delu grada i odvojen je od ostalih industrijskom zonom Azovstal. Vojnici su istakli zastavu nad poslednjom zgradom Okružnog tužilaštva Levoberežnog okruga, rekao mi je dragi brat Sultan Rašajev - napisao je Kadirov uz snimak na Telegramu.

Printskrin/Telegram/Kadyrov_95
 

 

Tako su, kako dodaje, potpuno očistili stambena naselja u istočnom delu grada u kojima živi više od 100 hiljada ljudi. Poslednji nedovršeni ostaci banditske grupe, koja je ranije delovala u regionu Leve obale, pretrpeli su gubitke i pobegli na zapad.

- Sada gardisti fokusiraju svoje snage na čišćenje drugih stambenih naselja Mariupolja od azovskih nacionalist - dodao je Kadirov.

 

 

Podsetimo, ranije danas Ramzan Kadirov je rekao da su snage iz njegovog regiona preuzele kontrolu nad gradskom skupštinom u ukrajinskoj luci Marijupolj na jugoistoku, u gradu koji je nedeljama pod opsadom i koji trpi snažna razaranja.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je u Marijupolju skoro 100.000 ljudi zarobljeno bez hrane, vode ili struje i da trpe žestoko granatiranje ruskih snaga. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine objavilo je na Tviteru da je Moskva "pokrenula novu fazu terora protiv Marijupolja" nasilnim deportovanjem oko 6.000 stanovnika u ruske kampove.

Profimedia
 

 

Kadirov, zadužen za rusku Čečeniju kojom de-fakto upravlja po sopstvenim pravilima, redovno se oglašava i objavljuje i video-snimke čečenskih boraca u Ukrajini.

Sva dešavanja sa istoka Evrope i događaje u vezi sa njima možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Blog uživo:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike