Bezočna laž stigla i na naslovnu stranu: Neonacističko granatiranje Donjecka pripisuju Rusiji (FOTO)

16.03.2022

22:33

0

Nedavno su ukrajinske vlasti plasirale u javnost još jednu monstruoznu lažnu vest – Oružanim snagama Rusije pripisan je vazdušni napad na porodilište u Marijupolju

Bezočna laž stigla i na naslovnu stranu: Neonacističko granatiranje Donjecka pripisuju Rusiji (FOTO)
rat ukrajina (6) - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Novi broj italijanskog dnevnog lista „La stampa“ osvanuo je sa potresnom naslovnicom – međutim, fotografija iz Donjecka, nastala nakon granatiranja ukrajinske vojske, predstavljena je kao posledica "užasa ruske invazije“.

Autor fotografije je fotoreporter informativnog portala „URA.ru“ Eduard Kornijenko. Upravo je on zabeležio posledice raketnog napada ukrajinske vojske na Donjeck 14. marta, kada je poginula 21 osoba.

Međutim, italijanski novinari su propratili fotografiju naslovima o "masakru" u Ukrajini, kao i "opasnosti od juriša na Kijev".

 

U raketnom napadu ukrajinskih snaga na centar Donjecka u ponedeljak poginulo je 20 osoba, a 28 je ranjeno, među njima ima dece.

UŽIVO Ukrajinska vojska bez borbe predala hidroelektranu, Zelenski se obratio američkom Kongresu

Podsetimo, od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini vodi se pravi informacioni rat protiv Rusije i svega što je rusko.

Nedavno su ukrajinske vlasti plasirale u javnost još jednu monstruoznu lažnu vest – Oružanim snagama Rusije pripisan je vazdušni napad na porodilište u Marijupolju. 

Porodilište su pritom odavno bili ispraznili neonacisti iz bataljona „Azov“ i u njemu nije bilo trudnica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike