Skandal! Nemačka privatna bolnica poslala radikalan mejl zaposlenima: "Nema više lečenja ruskih i beloruskih pacijenata!"

14.03.2022

18:27

0

Poruka rasizma i kršenja ljudskih prava

Skandal! Nemačka privatna bolnica poslala radikalan mejl zaposlenima: "Nema više lečenja ruskih i beloruskih pacijenata!"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedna nemačka privatna klinika u Minhenu izazvala je buru u javnosti, nakon što je procureo mejl u kojem su svojim zaposlenima naglasili da više neće moći da leče pacijente ruskog i beloruskog porekla.

Naime, kako prenose nemački mediji, ovo saopštenje je stiglo pretprošlog petka, odnosno 4. marta i glasilo je: 

- Najoštrije osuđujemo invaziju ruske vojske uz pomoć beloruske vlade. Stoga, od sada i do daljnjeg, nećemo tretirati ruske i beloruske građane - stoji u mejlu.

 

Ova odluka izazvala je lavinu kritika na društvenim mrežama, koja umesto solidarnosti obiluje isključivo rasizmom i kršenjem ljudskih prava.

Iz klinike su pokušali da se opravdaju ističući u najnovijem saopštenju da im je "namera bila da pokažu simpatije prema ukrajinskom narodu".

- U ovom trenutku ova misao nije bila promišljena do kraja .U potpunosti prihvatamo ovu kritiku. Daleko smo od toga da diskriminišemo ili isključujemo pacijente zbog njihovog porekla. Izvinjavamo se što ostavljamo ovaj utisak - naveli su.

Ostaje pitanje da li je ovo saopštenje zaista iskreno ili samo način da se smiri uznemiren narod.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rtl.de

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike