Ruska avijacija je za jedan dan uništila 79 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini!

12.03.2022

18:11

0

Tokom operacije su onesposobljena ukupno 3.593 vojna infrastrukturna objekta Ukrajine

Ruska avijacija je za jedan dan uništila 79 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini!
ruska-vojska - Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Avioni i protivvazdušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su u poslednja 24 sata ukrajinski helikopter Mi-24 i tri bespilotne letelice, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Jedinice avijacije i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborile su u protekla 24 sata jedan helikopter Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i tri bespilotne letelice, među kojima je i Bajraktar TB2, rekao je Konašenkov, preneo je TASS.

Tokom specijalne operacije u Ukrajini, ruske oružane snage uništile su 3.593 neprijateljska vojna objekta, kazao je on, preneo je Sputnjik.

- Tokom operacije su onesposobljena ukupno 3.593 vojna infrastrukturna objekta Ukrajine, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Konašenkov je precizirao da je uništeno 126 bespilotnih letelica, 1.159 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 118 višecevnih raketnih sistema, 436 oruđa poljske artiljerije i minobacača, 973 jedinice specijalnih vojnih vozila, kao i 61 helikopter.

Prema njegovim rečima, ruska avijacija je za jedan dan uništila 79 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini.

- Operativno-taktička, vojna i bespilotna letelica pogodila je 79 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, uključujući: četiri komandna i kontrolna centra i komunikacioni centar, dva protivvazdušna raketna sistema, tri višecevna raketna bacača, jednu stanicu za elektronsko ratovanje, šest skladišta municije i goriva i maziva i 54 vojne tehnologije, istakao je Konašenkov.

Grupe samoproglašene Luganske Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije nastavljaju napredovanje i stižu do novih granica, oslobođeni su novi punktovi, rekao je Konašenkov.

- Oružane snage Ruske Federacije, nastavljajući ofanzivu na širokom frontu, uspostavile su kontrolu nad naseljima Novoandrejevka, Kirilovka i stigle na liniju Novomajorskoe - Pavlovka - Nikolskoe - Vladimirovka - Blagodatnoe. Napredak za dan bio je 12 kilometara. Grupacija trupa Luganske Narodne Republike preuzela je kontrolu nad naseljima Omladina, Vozgorje i zauzela južni i centralni deo naselja Popasnaja. Napredni odredi Luganske narodne milicije stigli su do predgrađa grada Severodonjecka, kazao je Konašenkov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike