Roskosmos poslao specijalan apel: U pismu posebno naglašena NASA!

12.03.2022

09:39

0

Kao odgovor na sankcije Evropske unije, ruska svemirska agencija Roskosmos suspendovala je krajem februara svoju saradnju sa evropskim partnerima u kosmodromu Kuru u Francuskoj Gvajani

Roskosmos poslao specijalan apel: U pismu posebno naglašena NASA!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Roskosmos je poslao apel svojim partnerima na Međunarodnoj svemirskoj stanici zahtevajući da ukinu sankcije kompanijama korporacije, izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

- Državna korporacija za kosmičku delatnost Roskosmos upućuje pisani apel svojim partnerima u Međunarodnoj svemirskoj stanici, američkoj Nacionalnoj upravi za aeronautiku i svemir (NASA), Kanadskoj svemirskoj agenciji i Evropskoj svemirskoj agenciji, zahtevajući da ukinu nelegitimne sankcije našim kompanijama - poručio je Rogozin na Telegramu.

(UŽIVO) Sirene u Ukrajini na više mesta, Putin dao novo odobrenje, stigli američki vojnici! (FOTO/VIDEO)

Kao odgovor na sankcije Evropske unije, ruska svemirska agencija Roskosmos suspendovala je krajem februara svoju saradnju sa evropskim partnerima u kosmodromu Kuru u Francuskoj Gvajani.

- Kao odgovor na sankcije Evropske unije našim preduzećima, Roskosmos je suspendovao saradnju sa evropskim partnerima po pitanju organizacije svemirskih letova iz kosmodroma Kuru - istakao je Rogozin.

On je, takođe, putem Telegram kanala, tada rekao da će Rusija povući tehničko osoblje iz Francuske Gvajane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike