Uhapšen napadač na pravoslavnog sveštenika u Lionu: Motiv napada osveta zbog preljube

07.11.2020

20:59 >> 20:54

0

Autor: M.Vu

Francuska policija uhapsila je osumnjičenog za prošlonedeljni napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Uhapšen napadač na pravoslavnog sveštenika u Lionu: Motiv napada osveta zbog preljube
Printscreen/YouTube

Francuska policija uhapsila je osumnjičenog za prošlonedeljni napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu. Mediji u Francuskoj navode da je motiv napada bila osveta zbog preljube.

Nedelju dana nakon napada na sveštenika grčke crkve u Lionu uhapšen je napadač gruzijskog porekla, prenosi francuski list Parizijen.

List piše da je osumnjičeni 40-godišnji Georgi P. uhapšen juče u svojoj kući u Lionu. Dobrovoljno je saslušana i njegova 35-godišnja partnerka ruske nacionalnosti.

Parizijen navodi da je osumnjičeni priznao da je izveo napad iz osvete zbog preljube, zbog toga što je njegova partnerka bila ljubavnica sveštenika Nikosa Kakavelakisa.

Osumnjičeni je naveo da nije nameravao da ubije žrtvu.

Francuski list prenosi da je sveštenik Kakavelakis izašao iz kome i da je saslušan. Tokom razgovora sa policajcima sveštenik je spomenuo “ljubomornog supruga”.

Napad na sveštenika dogodio se u trenutku kada je Francuska proglasila najviši stepen bezbednosnog rizika zbog ubistva tri osobe u crkvi u Nici 29. oktobra, dva dana pre napada u Lionu, zbog čega se sumnjalo da je u pitanju teroristički napad.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi