Katastrofa zvana Kamala Haris: Tokom priče o Ukrajini prasnula u smeh, preti da prestigne Bajdena po gafovima (VIDEO)

10.03.2022 | 16:29

Autor: 24sedam

Amerika zaista nije poslala svoje najbolje predstavnike

Copyright AP Photo/Czarek Sokolowski

Potpredsednica SAD, Kamala Haris, otputovala je u Poljsku kako bi sa tamošnjim zvaničnicima diskutovala o ukrajinskoj krizi, a baš kao i njen šef, američki predsednik Džo Bajden, pokazala je da je i ona prava "mašina za gafove".

Tokom konferencije za medije na kojoj je prisustvovala sa poljskim liderom Andžejom Dudom, veoma je čudno reagovala na pitanje o izbeglicama koje stižu iz Ukrajine.

Na pitanje novinarke da li će i SAD prihvatiti određen broj izbeglica, Harisova je samo pogledala u Dudu i počela pomahnitalo da se smeje.

- Prijatelji se pomažu u nevolji - poručila je uz široki osmeh, pre nego što je poljski predsednik počeo da odgovara na pitanje.

- Samo Kamala Haris misli da je prikladno da se smeje tokom priče o ukrajinskim izbeglicama - rekao je politički komentator Beni Gudman, inače veliki kritičar aktuelne američke vlasti.

Harisova je poznata po tome da ne ume baš najbolje da se izrazi u brojnim javnim nastupima, a to je posebno došlo do izražaja tokom aktuelne ukrajinske krize.

- Mislim, slušajte, ljudi, govorimo o potencijalnom ratu u Evropi. Mislim, hajde samo da na trenutak razumemo važnost ovoga o čemu govorimo... Prošlo je više od 70 godina. I tokom tih 70 godina... Bilo je mira i bezbednosti - navela je nedavno.

To je bila još samo jedna u nizu izjava zapadnih diplomata koji potpuno ignorišu da je bilo rata u Jugoslaviji, a kasnije i bombardovanja od strane NATO.

- Ne zaboravimo i sukobe u Gruziji. Takođe, Berlinski zid je pao pre 30 godina, što se dogodilo tokom tih 70 godina - naveo je novinar Vašington posta Džeri Danlivi.

AP Photo/Czarek Sokolowski
 

Republikanac Met Vitlok kazao je da je nečuveno da se "kontinuirano nespremna" Kamala Haris šalje na sastanke na kojima bi trebalo da se rešavaju ozbiljne političke krize.

Najviše pažnje je ipak privuklo njeno gostovanje u jednoj radijskoj emisiji 1. marta kada je na potpuno besmislen način opisala situaciju u Ukrajini.

Na pitanje da Amerikancima laičkim jezikom objasni šta se događa, odgovorila je: "Pa, Ukrajina je zemlja u Evropi. Ona se nalazi pored druge zemlje koja se zove Rusija. Rusija je veće zemlja. Rusija je moćna zemlja. Rusija je odlučila da napadne manju zemlju zvanu Ukrajina. Tako da, to je pogrešno i protivi se svemu za šta se zalažemo".

Kritičari, kojih ima najviše među konzervativcima, odmah su požurili da kažu da je njeno objašnjenje zvučalo kao da je izašlo iz dečjeg crtaća "Pepa prase".

- Ona jednostavno nije sposobna da se normalno obraća ljudima. Ukoliko pričate laički, ne znači da treba da pretpostavite da publika nikada nije čula za Rusiju - poručio je urednik Vašington egzaminera Set Mandel.

Podsetimo, nedavno je i Bajden u obraćanju naciji rekao da "Putin može da okruži Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda“. Osim što je pomešao Ukrajince sa Irancima, nakon toga je izjavio da je Putin napao Rusiju.

 

BONUS VIDEO

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/03/01/64c4e9aeb45738d81958c875/uhd/64c4e9aeb45738d81958c875.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c875",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/964751_th_1656071169.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam