Amerikanci i dalje kod Madura: Žele da mu ublaže sankcije ako se okrene protiv Putina

08.03.2022

08:41

0

Ovo je najviši nivo kontakta između dve zemlje u poslednjih nekoliko godina

Amerikanci i dalje kod Madura: Žele da mu ublaže sankcije ako se okrene protiv Putina
maduro - Copyright AP Photo/Matias Delacroix

Vlada Venecuele i delegacija američke administracije dogovorile su se tokom sastanka u Karakasu da nastave razgovore o pitanjima od zajedničkog interesa, rekao je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro.

- Dogovorili smo se da nastavimo razgovore o pitanjima od zajedničkog interesa. Sastanak je trajao skoro dva sata i bio je srdačan i s poštovanjem - saopštio je Maduro na nacionalnoj televiziji.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki ranije je potvrdila da je američka delegacija otputovala u Karakas na razgovore između ostalog, o energetskoj bezbednosti i situaciji sa američkim državljanima koji su pritvoreni i izdržavaju kaznu u Venecueli.

O odlasku delegacije visokih američkih zvaničnika u Venecuelu, da bi sa vladom predsednika Madura razgovarala o mogućnosti ublažavanja sankcija na izvoz venecuelanske nafte, u trenutku kada Bajdenova administracija razmatra zabranu uvoza ruske nafte i gasa, izvestio je u ponedeljak “Vašington post” pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Kako je ocenio taj list, ovo je najviši nivo kontakta između dve zemlje u poslednjih nekoliko godina koji dolazi u trenutku kada SAD nastoje da izoluju Rusiju zbog njenog napada na Ukrajinu.

Poseta američke delegacije realizovana je samo nekoliko dana nakon što su Maduro i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali telefonom o jačanju partnerstva između svojih zemalja.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike