Zapadnjački kultur-fašizam: Zabranili Dostojevskog jer je ruski pisac

05.03.2022

14:30

0

Autor: 24sedam

Univerzitet je kao razlog zabrane naveo nameru da se “prošire vidici studenata dodavanjem nekih ukrajinskih pisaca u njihov nastavni plan i program”

Zapadnjački kultur-fašizam: Zabranili Dostojevskog jer je ruski pisac
Fjodor Mihajlovič Dostojevski - Copyright Wikipedia

Dok traje sukob između ruske vojske i ukrajinskih nacista, zapadnjačka propagandna mašinerija punom parom izmišlja ordinarne laži kojima okrivljuje Rusiju za agresiju. Najnoviji primer iz Italije nam govori da Zapad nije stao samo na tome, nego je prešao i na otvoren kultur-fašizam.

Naime, pre nekoliko dana prestižni Univerzitet u Milanu-Bikoka doneo je odluku da obustavi seriju nastavnih predavanja koje je trebalo da drži poznati pisac Paolo Nori o ruskom književnom velikanu Fjodoru Dostojevskom.

Jedini razlog je zato što je Dostojevski ruski pisac. 

Nori je rekao da se njegovo iznenađenje odlukom o zabrani udvostručilo kada je pročitao saopštenje univerziteta u kojem je obrazloženo da je razlog za otkazivanje predavanja bio da se “prošire vidici studenata dodavanjem nekih ukrajinskih pisaca u njihov nastavni plan i program”.

- Ne poznajem ukrajinske pisce i zato ću svoja predavanja vršiti na drugom mestu – poručio je Nori.
Odluka univerziteta izazvala je talas kritika i protesta među kulturnim i obrazovnim grupama, pa je univerzitet morao da povuče zabranu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike