Lansiranje alarmiralo susede: Severna Koreja ispalila još jednu raketu!

05.03.2022

10:18

0

Južnokorejska vojska je saopštila da je današnje lansiranje izvršeno sa lokacije u blizini Sunana

Lansiranje alarmiralo susede: Severna Koreja ispalila još jednu raketu!
Tan2022-3-4_25958106_3 - Copyright Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Severna Koreja danas je ponovo lansirala balističku raketu sa kopna ka moru istočno od Korejskog poluostrva, saopštile su regionalne vojne komande i potvrdile da je u pitanju novo raketno testiranje samo nekoliko dana uoči predsedničkih izbora u Južnoj Koreji.

Združeni generalštab vojske Južne Koreje saopštio je da je detektovano lansiranje jedne balističke rakete, a kancelarija japanskog premijera Fumija Kišide je saopštila da je, po svemu sudeći, reč o balističkom raketnom testu, prenosi Rojters.

Američka indo-pacifička komanda je u svom saopštenju osudila lansiranje severnokorejske balističke rakete, pozivajući režim u Pjongjangu da se uzdrži od daljih destabilizujućih poteza, s obzirom na to da je današnje lansiranje bilo deveto u ovoj godini.

Južnokorejska vojska je saopštila da je današnje lansiranje izvršeno sa lokacije u blizini Sunana, gde se nalazi međunarodni aerodrom u Pjongjangu.

Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši poručio je da lansiranje "nije prihvatljivo".

- Značajan tempo kojim Severna Koreja razvija svoju tehnologiju za lansiranje raketa nije nešto što naša zemlja i okolni regioni mogu da prihvate - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike