Neverovatna cenzura: Jutjub blokirao kanale ruskih medija u Evropi

01.03.2022

09:15

0

Gugl proizvoljno uvodi medijski mrak

Neverovatna cenzura: Jutjub blokirao kanale ruskih medija u Evropi
Raša tudej - Copyright Profimedia

Kompanija „Gugl“ odlučila je da odmah blokira Jutjub kanale povezane sa televizijom RT i agencijom Sputnjik u Evropi.

- Zbog sukoba koji je u toku u Ukrajini odmah blokiramo Jutjub kanale u celoj Evropi povezane sa RT i Sputnjikom. Biće potrebno vreme da naši sistemi ovo u potpunosti realizuju - saopštila je evropska kancelarija „Gugla“ na Tviteru.

Blokiran je i Jutjub kanal Sputnjika Srbija, a kolege iz evropskih redakcija potvrđuju da su i njihovi Jutjub kanali blokirani.

Printscreen
 

Ovaj potez usledio je nakon najave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Evropska unija namerava da zabrani ruske medije u državnom vlasništvu, uključujući Sputnjik, RT i njihove filijale, u okviru novih sankcija uvedenih Rusiji u vreme njene vojne operacije u Ukrajini.

U ponedeljak je Instagram, Meta (ranije Fejsbuk), ograničio pristup novinskoj agenciji Sputnjik i RT-u širom Evropske unije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem blogu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike