Milijarder Abramovič pomaže u pregovorima Rusije i Ukrajine?

28.02.2022

12:12

0

Ukrajinska strana je kontaktirala Romana Abramoviča

Milijarder Abramovič pomaže u pregovorima Rusije i Ukrajine?
Roman Abramovič - Copyright Profimedia

Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik engleskog premijerligaša Čelsi, prihvatio je ukrajinski zahtev da pomogne u pregovorima o okončanju sukoba između Rusije i Ukrajine, rekao je njegov portparol, a prenosi izraelski list "Džeruzalem post".


-Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana kontaktirala Romana Abramoviča za podršku u postizanju mirnog rešenja i da on od tada pokušava da pomogne-

-S obzirom na to šta je u pitanju, zamolili bismo za razumevanje, zato nismo komentarisali ni situaciju kao takvu, ni njegovu umešnost - dodaje se.

Kako se navodi, Abramovič na zahtev Ukrajine boravi u Belorusiji i pomaže u pregovorima između Rusije i Ukrajine u okviru napora da se okonča rat koji je u toku.

Abramovič je u nedelju saopštio je da se povukao iz kluba i da će sada brigu o ovom premijerligašu iz Londona preuzeti poverenici Čelsijeve dobrotvorne fondacije, a ovaj potez Abramoviča usledio je nakon što je član britanskog parlamenta pozvao ruskog milijardera da preda klub zbogo situacije u Ukrajini.

Petog dana specijalne vojne intervencije Rusije u Ukrajini počeli su i pregovori između Rusije i Ukrajine u Belorusiji. Sve dok na pregovorima Rusije i Ukrajine u Gomeljskoj oblasti ne budu postignuti precizni sporazumi, vojna operacija u Ukrajini će se nastaviti, smatra predstavnik LNR u humanitarnoj podgrupi za Donbas Rodion Mirošnik.

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike