Predsednik Ukrajine nedostupan na telefon: Italijanski premijer trebalo je da se čuje sa njim danas, ali se Zelenski nije javio

25.02.2022

11:11

2

Prema rečima italijanskog premijera, sinoć je učestvovao u vanrednoj sednici Evropskog saveta, kao i predsednik Zelenski

Predsednik Ukrajine nedostupan na telefon: Italijanski premijer trebalo je da se čuje sa njim danas, ali se Zelenski nije javio
vladimir zelenski AP21193648014451 - Copyright Stefanie Loos/Pool Photo via AP

Italijanski premijer Mario Dragi izjavio je da je trebalo da stupi u kontakt sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim pre sat i po, ali da se ispostavilo da je telefon ukrajinskog lidera nedostupan.

Prema rečima italijanskog premijera, sinoć je učestvovao u vanrednoj sednici Evropskog saveta, kao i predsednik Zelenski.

- To je bio zaista dramatičan momenat, stupanje u kontakt sa Zelenskim. On se sklonio u neki deo Kijeva. Rekao je da Ukrajina nema više vremena, da su on i njegova porodica meta invazije ruskih snaga. To je veoma pogodilo sve učesnike. Jutros me je našao i dogovorili smo se da održimo telefonski razgovor u 9.30, ali ispostavilo se da je to nemoguće, Zeleski više nije bio dostupan - rekao je Dragi.

Nešto kasnije je saopšteno da je sa aerodroma Žuljani u Kijevu poleteo avion, iako je nebo nad Ukrajinom zatvoreno. U gradu se čuje pucnjava.

Podsetimo, Zelenski je jutros optužio Rusiju da planira da ubije njega kao predsednika države.

- Prema informacijama koje imamo, neprijatelj me je odredio kao metu broj jedan. Moja porodica je meta broj dva. Oni žele politički da unište Ukrajinu uništenjem šefa države - rekao je Zelenski u obraćanju građanima.

Najnovija dešavanja pratite u našem blogu UŽIVO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike