Teško bolesna Bečlijka se našla u velikom problemu: Muž Srbin deportovan i sada nema ko da brine o deci

23.02.2022

13:36

0

Autor: 24sedam

Zbog zdravstvenih problema nije u stanju da brine o troje dece

Teško bolesna Bečlijka se našla u velikom problemu: Muž Srbin deportovan i sada nema ko da brine o deci
Tužna žena - Copyright Profimedia

Jedna Bečlijka, majka troje dece starosti 12, 4 i 2 godine, našla se u velikom problemu kada joj je muž Srbin deportovan po drugi put iz Austrije.

Naime, ona pati paničnih i katatoničnih napada, kao i problema sa kičmom zbog čega nije u mogućnosti da se brine o deci. Porodicu izdržava uz socijalnu pomoć, a od prošle godine se sama brine o svemu jer joj je muž deportovan.

Policija je utvrdila da je Srbin godinama putovao kroz EU sa nemačkom boravišnom dozvolom. Tokom jedne kontrole, uvideli su da su mu dokumenti istekli i da je, zapravo, ilegalno boravio u Austriji. Dobio je zabranu ulaska u Austriju na pet godina i morao je da se vrati u Srbiju, a napomenuto je da je imao i dosta saobraćajnih prekršaja.

 

 

- Fizički više nisam mogla ništa da izdržim. Zato se muž vratio iz Srbije kako bi se brinuo o deci - poručila je austrijskim medijima.

Policija je, ipak, znala da je Srbin ušao u zemlju i čekala ga je ispred ženinog stana u Beču i uhapsila ga. Tri dana kasnije, deportovan je u Srbiju po drugi put.

- Ne možemo da priuštimo advokata, ne mogu da se brinem o deci zbog mojih zdravstvenih problema. Stariju ćerku iz prvog braka moram da predam njenom ocu, a dva dečaka Srbiji. U međuvremenu, vratiću se kod mojih roditelja - rekla je 31-godišnjakinja.

Kako prenosi Heute, i očajna majka i njena deca su austrijski državljani, ali će izgleda morati novi život da započnu u Srbiji. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike