"O jednoj stvari se ne može razgovarati": Putin uputio oštru poruku - evo na šta je spremna Moskva!

23.02.2022

07:35

0

"Naša zemlja je uvek otvorena za direktan i iskren dijalog, za traženje diplomatskih rešenja za najsloženije probleme, ali..."

"O jednoj stvari se ne može razgovarati": Putin uputio oštru poruku - evo na šta je spremna Moskva!
vladimir putin (2) - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Moskva spremna da traži "diplomatska rešenja" za Ukrajinu, ali je naglasio da se o interesima te zemlje ne može pregovarati.

U video obraćanju u sredu ujutru povodom obeležavanja Dana branioca otadžbine, državnog praznika u Rusiji, agencija Frans pres citira Putina:

- Naša zemlja je uvek otvorena za direktan i iskren dijalog, za traženje diplomatskih rešenja za najsloženije probleme. O interesima Rusije, bezbednosti naših građana, za nas se ne može pregovarati.

Da podsetimo, u ponedeljak uveče je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao priznanje Donjacke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Nakon ove odluke lideri zapadnih zemalja su burno reagovali,a  vlade velikih zemalja su preduzele mere prema Rusiji - Nemačka, Velika Britanija, Francuska i SAD su odmah uvele sankcije Moskvi, a danas su se toj odluci prdružili i Australija i Japan. 

Situacija na kontakt liniji u Donbasu eskalirala je ujutru 17. februara.

U samoproglašenoj Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici izvestili su o najintenzivnijem granatiranju iz Ukrajine poslednjih meseci.

U petak 18. februara su lideri LNR i DNR, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin najavili evakuaciju stanovnika republika u Rusiju zbog rastuće pretnje od borbenih dejstava.

U subotu je u republikama počela opšta mobilizacija.

Lideri DNR i LNR ranije u ponedeljak su apelovali na predsednika Rusije da prizna nezavisnost samoproglašenih republika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike