Pred smrt poslali poruku, ali ona nikada nije stigla: Otkriveno šta se dogodilo porodici koja je pronađena mrtva na stazi za pešačenje

20.02.2022

13:02

0

Autor: 24sedam

Očajnički tražili pomoć, ali nisu imali sreće

Pred smrt poslali poruku, ali ona nikada nije stigla: Otkriveno šta se dogodilo porodici koja je pronađena mrtva na stazi za pešačenje
geriš-pešačenje - Copyright Profimedia

Porodica koja je preminula letos tokom pešačenja u Kaliforniji poslala je pre tragedije poruku u kojoj su molili za pomoć, otkrile su vlasti.

Podsetimo, tročlana porodica pronađena je mrtva na stazi za pešačenje u Nacionalnom parku Sijera, u Kaliforniji. Nađena su tela Britanca Džona Geriša, supruge Elene Čung i njihove jednogodišnje ćerke Miju. Nedaleko je bio i njihov uginuli pas Oski.

Posle dosta spekulisanja o uzroku smrti i opsežne istrage, utvrđeno je da su preminuli od toplotnog udara.

Telefonski zapisi pokazuju da je Geriš pokušao da pošalje poruku jednoj neimenovanoj osobi u kojoj je pisalo: "Možeš li nam pomoći?".

Američka policija
 

- Na surovoj smo stazi nazad ka Hajtsu. Nemamo vode, pregrejali smo se sa bebom - stajalo je u poruci, ali nažalost, ona nikada nije stigla do primaoca jer nije bilo signala u toj oblasti.

Pet puta su pokušali i da telefoniraju, ali nisu uspeli da uspostave vezu, navela je policija.

Istražitelji, koje je zapanjio ovaj slučaj, proteklih nekoliko meseci češljaju Gerišov telefon kako bi utvrdili njihovo kretanje.

Nakon što je porodica prijavila njihov nestanak, policija je tela pronašla dva dana kasnije - 17. avgusta prošle godine.

Kako je saopšteno, tročlana porodica je preminula od ekstremnog toplotnog udara jer su temperature tada dostizale 42 stepena.

Pešačili su desetak kilometara sa ćerkom, a sa sobom su imali oko 2,5 litara vode. Kada su pronađeni, flaša sa vodom je bila prazna, a bili su udaljeni oko 3 kilometra od svog automobila.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike