Šta stoji iza "seci, seci"? Opet cenzura u SAD - posle Trampa, prekinuta portparolka Bele kuće (VIDEO)

10.11.2020

10:40 >> 12:58

0

Autor: M. I. / A. B.

Kejli Makinani je rekla kako republikanci žele da se prebroji svaki legalni glas i da se odbaci svaki ilegalni

Šta stoji iza "seci, seci"? Opet cenzura u SAD - posle Trampa, prekinuta portparolka Bele kuće (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube, 10 Tampa Bay

Donald Tramp ne priznaje izborni poraz, jer smatra da je ogroman broj glasova u korist Džoa Bajdena nelegitiman, a isti stav ima veći deo njegove administracije.

SAD kao demokratska tvorevina (barem se tako predstavlja), imala je “male propuste” u momentima slobode govora, jer je govor još uvek aktuelnog predsednika u kom je pominjao izbornu prevaru – prekinut.

Slično se dogodilo i sa portparolkom Bele Kuće, Kejli Makinani, čije je pojavljivanje televizijski gigant “Foks njuz” prekinuo čim je počela da priča o neregularnom glasanju.

– Postoji samo jedna stranka u Americi koja pokušava da drži posmatrače izbora izvan prostorija u kojima se broje glasovi. Ta stranka je Demokratska stranka. Takva pozicija se ne zauzima kad želite poštene izbore. Ne protivite se istrazi o glasanju ako želite poštene izbore. Ne protivite se našim naporima da izbori budu transparentni ako želite poštene izbore. Takve pozicije zauzimate kad želite prevaru i kad pozdravljate ilegalno glasanje – izjavila je Makinani.

Potom se uključio Nejl Kavuto, voditelj pomenute mreže i ponovio stav televizije po pitanju “seče” onoga ko pomene potencijalnu izbornu prevaru.

Soroš najavio Trampov pad pre dve godine: Republikanci optužuju milijardera da stoji iza krađe izbora
“Rafal” Donalda Trampa na Tviteru: Da je Bajden predsednik, ne bi bilo vakcine još četiri godine
Bajden počeo da donosi odluke “pre ustoličenja”: Poznat prvi predsednički potez

– Čekaj, čekaj, čekaj, mislim da ovde moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu za prevaru i ilegalno glasanje. Ako nema više detalja koji to potkrepljuju, ne možemo da nastavimo da prikazujemo njeno obraćanje. Želim da budem siguran da imaju nešto što ide u prilog tim tvrdnjama, ali to su eksplozivne optužbe da druga strana očito namešta i vara. Ako donese dokaz za to, naravno, vratićemo prenos. Do sada je rekla samo da druga strana ‘odobrava prevaru i ilegalno glasanje’. Ne tako brzo“ – naveo je Kavuto.

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

U prilog Trampovoj administraciji, što se optužbi tiče, ide i to što su pojedine televizije maltene na nešto više od 50 odsto obrađenog uzorka počele da emituju da je “Bajden pobedio voljom američkog naroda”.

Na društvenim mrežama se i dalje polemiše o tome da u ključnim državama ima po nekoliko desetina hiljada “nepostojećih” glasova, a posebno onih koji su stizali putem pošte usled pandemije koronavirusa, a koji su mahom bili za demokratskog kandidata.

Pročitajte još: Tara Rid o Bajdenu: Predator, vuk u jagnjećoj koži, istina o njemu će izaći na videlo (video)

Zato je Tramp, uključujući i njegove bliske saradnike, mišljenja da svaki glas treba opet prebrojati i ponoviti čitav proces kako bi se utvrdile eventualne greške i nejasnoće u već dovoljno komplikovanoj izbornoj trci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike